5 szuper szilveszteri úticél

Elutaznál szilveszterkor, de nincs ötleted merre? Az alábbi 5 európai helyszín garantáltan élménydús programokat nyújthat.

Tényleg nem mindegy, hogyan ünnepeljük az év utolsó napját, majd miként töltjük az újév kezdetét. Mindenképpen fontos szempont, hogy jól érezzük magunkat, és ha ehhez az kell, hogy idén elutazzunk, az alábbi helyszínek valóban megérnek egy próbát.

  1. London

London kifejezetten különleges és gyönyörű helyszín szilveszterkor, a fényeknek, a dekorációknak és a tűzijátékoknak köszönhetően. Nem véletlen, hogy ilyenkor rengetegen utaznak Anglia fővárosába, de talán még jobb program, ha összekötjük a szilveszteri ünneplést pár nappal, hogy szétnézhessünk a csodás London városában.

  1. Berlin

Berlinben óriási bulit tartanak a brandenburgi kapunál, ahonnan a tűzijáték is központi helyen élvezhető. Általában körülbelül egymillióan látogatnak Berlinbe szilveszterkor, a hangulat kétségkívül őrületes.

  1. Párizs

Párizsban tökéletes szilveszteri program lehet egy hajókázás, ugyanis a hajóról csodálatos látvány tárul elénk mind a hidak, az épületek és az ünnepi dekoráció tekintetében. Finom ételekkel és italokkal máris különleges új esztendőben lehet részesünk ezen a helyen.

  1. Edinburgh

Amennyiben nagyon különleges szilvesztert tervezel, célozd meg Edinburgh városát. A skót főváros hatalmas pompával készül erre az ünnepre, amely már december 30-án elkezdődik az óvárosban történő fáklyás felvonulással. Másnap délután pedig egy igazi tradicionális szilveszteri program veszi kezdetét, a „Family Ceilidh”, amikor a családokat várják a Skót Nemzeti Múzeumba. Koncertek, utcabál, és számos tűzijáték show várja a szórakozni vágyókat. Amennyiben egy csendesebb program tetszene, a gyertyafényes koncert a St. Giles-katedrálisban tökéletes választás lehet.

  1. Róma

Róma az egyik legromantikusabb helyszín szilveszterkor, amelyet még inkább fokoz az ünnepi hangulat. Csodás helyszínek, koncertek, élmények és tűzijátékok várják a bulizni vágyókat. Ezt a kiruccanást mindenképpen érdemes kiegészíteni egy nagy városnézéssel, hiszen Európa egyik legszebb városáról van szó.

Forrás: Szilvesztertipp.hu & Szállásvadász


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!