5 hely, amiért érdemes ellátogatni az ország legkeletibb részébe

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Magyarország legkeletibb megyéje, tehát nem mondható, hogy a középpontban található, viszont ha arra járunk, nem szabad kihagyni néhány látnivalót. A Tripadvisor értékelései alapján bemutatjuk a megye legnépszerűbb helyeit.

Kisvárdai Várfürdő

A Kisvárdai Várfürdőben medencék és különböző élményelemek várják a vendégeket.

A téli szezonban, szeptembertől májusig, 25 m-es úszómedencével, gyermekmedencével, termál gyógyvizű medencével, jakuzzival, száraz és nedves szaunával, frissítő masszás szolgáltatással várják a vendégeket. Nyáron 50 m-es úszómedence, többrészes élménymedence, hullámmedence, csúszdák, sodrófolyosó, valamint termál gyógymedencék állnak a látogatók rendelkezésére.

Andrássy-kastély (Tiszadob)

A kastélyt id. Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar Monarchia első külügyminisztere építette, Alpár Ignác tervei alapján készül 1880-1885 között. Az épület romantikus stílusban épült Erzsébet magyar királyné tiszteletére, a francia Loire folyó mentén épült középkori lovagi várkastélyok mintájára készült.

Az épület érdekessége: az évszakok számának megfelelően 4 bejárata, a hónapok számának megfelelően 12 tornya, a hetek számának megfelelően 52 szobája és a 365 napnak megfelelően 365 ablakszeme van.

Sóstói Múzeumfalu (Nyíregyháza)

A Sóstói Múzeumfalu majdnem 40 éves megnyitása óta megnyerte már az Év Múzeuma, a Családbarát Múzeum és a Vendégbarát Múzeum címet is.

Magyarország legnagyobb regionális szabadtéri múzeuma. Sok egész napos rendezvényt bonyolítanak le, és például a vidék népi konyhájának specialitásaival is megismerkedhetnek az odalátogatók.

Aquarius Élményfürdő és Parkfürdő (Nyíregyháza)

A Széchenyi terv turizmusfejlesztési programja keretében 2005-ban nyitotta meg a kapuit az Aquarius Élményfürdő és Parkfürdő.

Az élményfürdő a már meglévő szolgáltatásokat egészítette ki, egész évben biztosítva a gyógyvíz és természetes gyógymódokra alapozott prevenciós, egészség megőrzési és wellness szolgáltatásokat. A fürdő épületében a medenceterek felett kialakított galériák Sóstógyógyfürdőre és a tó szép természeti környezetére biztosítanak kilátást. A vendégek kényelmét szolgálja az önkiszolgáló étterem, valamint a trópusi bár.

Sóstó ZOO: Nyíregyházi Állatpark

Nyíregyházi Állatpark 1974-ben nyílt meg. Az Állatpark Sóstó üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak.

Az Állatpark ebben a természetes környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, aki ide belép, végigjárhatja a Földet, megfigyelheti miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

Hogy hogyan érdemes eljutni ezen helyekre? A legkönnyebben autóval. Ha pedig valakinek nincs autója, ma már egyszerű az autóbérlés, az Autotmost.hu autókölcsönző honlapján.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!