5 hely, 5 félelmetes ragadozó, 5 lenyűgöző fotó

Lélegzetelállító felvételek a legfélelmetesebb ragadozókról a NatGeo Wildon!

Indonézia: A komodói varánusz évmilliók óta megtalálható a Kis-Szunda-szigeteken. Az akár három méteresre is megnövő óriásgyík a nagyvadaktól kezdve a kis rágcsálókon át a bogarakig szinte minden más állatot megeszik, sőt esetenként saját utódjait is felfalja. Harapása végzetes. Ha prédájának sikerül is kiszabadulni karmai közül, 24 órán belül akkor is elpusztul vérmérgezésben, a varánusz ugyanis harapásával több mint 50 féle baktériumot juttat zsákmánya vérébe.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Csendes-óceán: A nagy fehércápa a világ szinte valamennyi tengerében megtalálható. Az akár 6 méteresre megnövő ragadozó képes 40 km/órás sebességgel úszni, majd támadáskor szinte rakétaként tör ki a vízből. Prédái közé tartoznak halak, delfinek, fókák, vidrák és akár más, kisebb cápák is.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Malawi: Lármás rétisas figyeli a vizet halzsákmány után kutatva. A madár nevét jellegzetes, messzire elhallatszó hangjáról kapta. Ügyes vadász, többnyire rövid időn belül sikerül zsákmányt szereznie. Főleg halakkal táplálkozik, de akár kisebb madarakat és emlősöket is megeszi.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Dél- Afrika: Gepárd oson a prédája felé. A szárazföld leggyorsabb ragadozói igyekeznek minél közelebb kerülni a zsákmányukhoz, mielőtt villámgyors sprintjüket megkezdik.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Serengeti, Tanzánia: Oroszlán vadászat közben. A hím oroszlánok súlya akár 250 kiló is lehet, és hihetetlen erejüknek köszönhetően könnyen leterítenek egy kifejlett bivalyt is.

Ragadozók
Fotó: NatGeo Wild

Nézze meg, miként cserkészik be zsákmányukat az állatvilág legkíméletlenebb vadászai! Ragadozók rossz napja – január 29-én 18 órakor a NatGeo Wild műsorán!

További információ a NatGeo weboldalán:  natgeotv  


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!