Visszatelepítik a hiúzt a brit vadvilágba

Visszatelepítik a hiúzt az angliai és a skóciai erdőA Kanas természetvédelmi terület varázslatos szépsége. kbe 1300 évvel az után, hogy a vadállatKutyaként viselkedik Todd, a róka. kipusztult a térségben. A faj megőrzését célul kitűző alapítvány, a Lynx UK Trust azt tervezi, hogy 18 vadállatot enged szabadon Aberdeenshire, Cumbria és Norfolk grófságokban lévő magánbirtokok szarvasokban, őzekben, apróvadakban gazdag erdeiben, ha az angliai és skóciai környezetvédelmi hatóságok engedélyt adnak programjára. A hiúzMásfél év bizonytalanság után ismét sikerült megfigyelni a Zemplénben élő hiúzt. egyebek mellett őzet, nyulat eszik, és nem jelent kockázatot az emberre, mivel távol tartja magát az emberektől.

Hiúz

A hiúz bolygónk egyik legtitokzatosabb és legszebb macskája. A brit vidék haldoklik és a hiúz vissza fogja hozni az életbe – idézte Paul O’Donoghue-t, az alapítvány tanácsadóját a The Independent brit napilap. Környezetvédelmi szakemberek egyre inkább felismerik a nagyragadozók fontosságát az élővilágban. Például, amikor az amerikai YellowstoneNéhány hét leforgása alatt 1400 földrengést mértek a Yellowstone Nemzeti Parkban. Nemzeti Parkban a farkasokat visszahonosították, megváltozott a parkLátványos fényalagút Japánban . virágállománya. Nagy-Britanniában egyre nagyobb gondot jelent az őzek elszaporodása, ami részben a ragadozók hiányának köszönhető.

Hiúz

A hiúznak különösen áldásos hatása lesz az erdők ökoszisztémájára, mind közvetlenül, mind pedig a szélesebb körű fajmegőrző programok szempontjából – mondta Tony Marmont, az aberdeenshire-i grófságban lévő Grumack erdő tulajdonosa, aki szintén szívesen venné a vadmacskaVadmacskát engedtek szabadon a Bükki Nemzeti Park szakemberei. visszatérElvitte bemutatni újszülött borját egykori megmentőinek a büszke elefántmama. ését erdeibe.

Hiúz

Hiúz

MTI,independent.co.uk


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!