Elengedték az orosz cetbörtönben fogva tartott utolsó kardszárnyú delfineket is

Elengedték az Ohotszki-tengerben az utolsó két példányt is az orosz Távol-Keleten felfedezett “cetbörtönben” fogva tartott 11 kardszárnyú delfinBeszüntetik a delfintenyésztést és a showműsorokat a SeaWorld-delfináriumok. közül – közölte az Összoroszországi HalA legdrágább kaviárok feldolgozásának folyamata. ászati és Oceanográfiai Kutatóintézet (VNIRO) sajtószolgálata.

A két kardszárnyú delfinAz óceánba esett egy turista mobilja, egy delfin adta vissza neki. után hat fehér delfint is visszaengedtek természetes közegébe. Az állatok mindegyikét a szabadon bocsátás előtt gondozóik még egyszer megvizsgálták és a VNIRO megfigyelő berendezéseivel látták el.

A kínai delfináriumok megrendelésére kifogott 87 fehér és 11 kardszárnyú delfint fogva tartó “cetbörtönt” fedezése tavaly nemzetközi botrányt robbantott ki. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 22-én rendelte el, hogy az illetékes állami szervek dolgozzanak ki megoldást a problémára.

Az orosz környezetvédelmi tárca akkor megígérte, hogy felszámolják az állatbörtönt, és elszállásolják a 98 életben maradt állatot. Júniusban még úgy tűnt, a hatósági beavatkozás ellenére sem sikerül úrrá lenni a helyzeten. A delfinekTengeri szivaccsal kedveskednek választottjaiknak a púposhátú delfinek. mentésébe bekapcsolódott Jean-Michel CousteauCousteau a "cetbörtönben" tartott állatok elengedését kérte az orosz elnöktől. francia óceánkutató és csapata is. A neves szakember Putyin újbóli, határozottabb beavatkozását kérte.

A létesítményt üzemeltető négy orosz céget vétkesnek találták a halászati szabályok megsértésében – mivel az orosz törvények értelmében a delfineket kizárólag tudományos célból lett volna szabad befogni – és pénzbírsággal sújtották.(MTI)


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!