Valószínűleg folyékony sós vizet találtak a Marson

Valószínűleg folyékony Konyhasó jelenlétét fedezték fel a Jupiter Európé nevű holdjának felszínén. s vizet találtak a Marson – jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal magyar idő szerint hétfő késő délután. Az amerikai MarsNéhány millió éven belül széthullhat a Mars holdja. Reconnaissance Orbiter (MRO) kutató szonda igen erős bizonyítékot talált arra, hogy a Marson sós vízVíz nyomára bukkant a NASA űrszondája a Bennu aszteroidán. folyik a melegebb évszakokban – fogalmaztak a NASAVíz nyomára bukkant a NASA űrszondája a Bennu aszteroidán. kutatói.

Mars
Mars Reconnaissance Orbiter

Már évek óta ismertek a vörös bolygó felszínén olyan, időszakosan megjelenő sötét sávok, amelyeket a tudósok szerint folyékony, sós víz hoz létre. Több területen is megjelennek a meleg évszakban, majd a hideg beálltával halványulnak. Régóta gyanítják, hogy folyékony vízről van szó. A NASA bejelentése szerint most színképelemzéssel sikerült ezt bizonyítani. Ha valóban folyékony vízről van szó, akkor ez szenzációs felfedezésAmerikai csillagászok bizonyítékot találhattak a legendák övezte kilencedik bolygó létezéséről. lehet, mivel így van esély arra, hogy a Marson bármiféle élet létezik.

Mars
NASA

Mars
NASA

A Marson nem először fedezik fel víz nyomait, a szakemberek évek óta tudják már, hogy a vörös bolygó egyes részein fagyott állapotban van víz, többnyire kisebb pocsolyában. Folyékony vízNem víz, hanem szárazjég okozhatja a marsi barázdákat?. létezésére azonban eddig nem találtak bizonyítékot. Egyelőre nem tudni, hogy honnan származhat a marsi víz, de több feltételezés is van az eredetéről. Kiolvadhatott a Mars felszínén lévő jégből, lecsapódhatott a légkörből, származhat a talajból vagy esetleg valamilyen feltörő vízforrásból.

Mars

Egyes tudósok úgy vélik, hogy a Marson nagyon magas a bakteriális élet jelenlétének esélye, míg mások az új bizonyítékok fényében is óvatosságra intenek. Az viszont tény, hogy hasonló körülmények között a FöldHarminc éve nem látott méretűre zsugorodott az ózonlyuk az Antarktisz felett. ön egyes egysejtűek képesek létezni.

Mars


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!