Ultramodern óceánkutató hajó építését finanszírozza egy norvég milliárdos

A tengerekben és óceánokban felgyülemlett műanyagDavid Attenborough feltárja azokat a károkat, melyeket műanyag okoz a tengeri élővilágnak. kutatásValójában nem egy, hanem négy zsiráffaj létezik. át és eltávolítását fogja szolgálni az az ultramodern óceánkutató hajó, amelynek építését NorvégiaEgy város ahol túl kevés a szemét és importra szorul. egyik leggazdagabb embere finanszírozza. Kjell Inge Roekke Norvégia tizedik leggazdagabb embere mintegy kétmilliárd eurós vagyonnal a Kapital norvég magazin szerint. Az 58 éves férfi jelentős összeget biztosít a 181 méter hosszú hajó megépítésére, amely 2020-ban már a tengereket fogja szelni.

Forrás: aftenposten.no

“Vissza akarom adni a társadalomnak vagyonom nagy részét. Ez a hajó egy része ennek a törekvésnek” – nyilatkozta az Aftenpost norvég napilapnak Roekke, aki a halEldobált üvegpalackok menthetik meg a kihalástól a foltos kézhalat. ászatnak és kőolajfeltárásoknak köszönheti meggazdagodását. Roekke nem mondta meg, mennyibe fog kerülni a hajó és azt sem, milyen más célokra akarja felajánlani vagyonA leggazdagabb emberek 2015-ben. át. A kutatóhajóSzokatlanul sok jéghegy sodródott az Atlanti-óceán északi részének hajózási útvonalaira. nak 30 fős legénysége lesz és mintegy 60 kutató dolgozhat rajta egy időben, akik a Természetvédelmi Világalappal (WWF) együttműködve végzik munkájukat. A hajó feladata lesz napi több tonna műanyag eltávolítása és megsemmisítése a tengerekAz ENSZ 193 tagországa cselekvést sürget az óceánok és tengerek védelmében. , óceánok vízéből.

Forrás: aftenposten.no

“Ez a hajó lehetővé teszi, hogy az óceánkutatást új szintre emeljük. Soha nem volt ilyen fontos, hogy megoldást találjunk a problémára” – hangoztatta Nina Jensen, a WWF norvégiai részlegének főtitkára. Évente nagyjából nyolcmillió tonna műanyaghulladékA műanyaghulladék teljes felszámolását célzó programot a hirdetett brit kormány. kerül az óceánokba, rengeteg tengeri madár, emlős, tengeri teknősAz állatkerttől 140 méterre találták meg a két hete megszökött óriásteknőst. és más lény halálát okozva. Jelenleg öt hatalmas szemétszigetEgy éven belül megkezdődik a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása. lebeg a világtengerek felszínén, közülük a legnagyobb HawaiiSzirénahangosításba kezdenek Hawaiin. és KaliforniaKatasztrófa sújtotta területté nyilvánították a lángoló Kaliforniát. között található. A davosi Világgazdasági Fórumon tavaly ismertetett tanulmány készítői arra figyelmeztettek, hogy 2050-re több lesz a műanyag, mint a hal az óceánokban.

Forrás: aftenposten.no

WWF, MTI, aftenposten.no


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!