Több milliós büntetést kell fizetnie egy leguánt elgázoló buszsofőrnek

Tizenötezer-ötszáz dollár, vagyis átszámítva több mint 4 millió forint büntetést kell fizetnie egy Galápagos5+1 érdekesség a páratlan szépségű Galápagos-szigetekről. -szigeteki buszsofőrnek, aki elütött egy varacskosfejű leguánt.

Galápagos-szigetek
Fotó: Wikipedia

A környezetvédelmi minisztérium a varacskosfejű leguán elpusztulásért a Baltra-szigeten lévő helyi repülőtér vezetőségét és az Avianca kolumbiai légitársaságot is felelősnek tartja – közölte a Galápagos-szigeteki Nemzeti ParkA világ 10 legszebb nemzeti parkja. vezetősége. A busz a kis vulkáni szigetTetiaroa - a sziget ahol egykor Marlon Brando élt. , Baltra repülőteréről vitte a turistákat a hét kilométerrel távolabbi komphoz, hogy Santa Cruz-szigetre utazzanak. Ekkor ütötte el az állatot. A nemzeti parkA 10 legjobb úticél medveszafarihoz. személyzete naponta befogja a leszállópályán átjáró leguánokat, nehogy elüssék őket a repülőgépek, majd szabadon engedik őket.

A Természetvédelmi Világszervezet a veszélyeztetett állatok között tartja számon a Galápagos-szigeteki varacskosfejű leguánt, amely általában 1,2 méteresre nő. A második világháború idején Baltra szigetMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. én amerikai katonai támaszpont működött. A katonák szabadidejükben a leguánokra lövöldöztek, ami miatt jelentősen csökkent az állatállomány.

Galápagos-szigetek
Fotó: Wikipedia

Galápagos-szigetek
Fotó: Wikipedia

Az Ecuadortól nagyjából ezer kilométerre nyugatra fekvő Galápagos-szigetcsoportMaldív-szigetek - az Indiai-óceán csodás szigetvilága. az UNESCOAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. világörökségi helyszíne. A 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikusTenerife - az örök tavasz szigete. szigetcsoport híres az endemikus, egyedül itt megtalálható, fajok magas számáról. A szigetekTetiaroa - a sziget ahol egykor Marlon Brando élt. leghíresebb állatai közé tartoznak a galápagonak nevezett galápagosi óriásteknősök, a szigetről szigetre különböző Darwin-pintyek, valamint a leguánok és a galápagosi medvefóka. A szigetvilágAnavilhanas Nemzeti Park - a Föld egyik legnagyobb édesvízi szigetvilága. különleges madarai közé tartozik továbbá a kéklábú szula, a galápagosi albatrosz és a galápagosi pingvinKeresik a pápaszemes pingvint, melyet állatvédők loptak el egy állatkertből. . 1968-ban a szigetek 98 százalékát nemzeti parkká nyilvánították.

Galápagos-szigetek

Galápagos-szigetek

Galápagos-szigetek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!