Találkozás egy békés tengeri óriással – videó

Látványos videót tett közzé Miguel Pereira fotós, aki az Azori-szigetekhez tartozó Santa MariaAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. szigetTeljesen elhagyatott Hasima szigete, mely korábban a világ legsűrűbben lakott települése volt. közelében merülve találkozott egy holdhalÓriási holdhal tetemét sodorta partra a víz egy ausztráliai strandon. lal, a világ legnehezebb csontos halÓriási holdhal tetemét sodorta partra a víz egy ausztráliai strandon. ával. A tengeri óriást több búvárBúvár táncoltatott meg egy nagy ámbráscetet. is lefotózta miközben békésen úszkált mellettük.

A holdhal (Mola mola) az összes mérsékelt övi és trópusi tengerben megtalálható. Nyílt tengeri élőlényA karibi manátusz avagy a különös kinézetű lamantin . , amely akár 600 méteres mélységekbe is alámerül. Az átlagos hossza 1,8 méter, tömege elérheti az 1000 kilogrammot is, de olyan példányokra is bukkantak, amelyek több mint 3 méter hosszúak és 2000 kilogrammosak voltak. Bár a holdhal hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. állat, az emberre nézve nem veszélyesA nap képe - Menekülés a legfélelmetesebb gyilkos elől. .

Holdhal

Holdhal

A holdhal fő táplálékai a medúzák, de mivel ezeknek igen kicsi a tápértékük, nagy mennyiségben kell fogyasztania belőlük. A holdhal ivadéka nagyon hasonlít egy miniatűr gömbhalra. Nagy mellúszói és farokúszója van, testét tüskék borítják, alig hasonlít a felnőttAranyos állatkölykök, akikre felnőtt korukban rá sem lehet ismerni. egyedre. A kifejlett állatok hatalmas mérete és vastag bőre számos ragadozóEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. t elriaszt, de a fiatal egyedeknek nincs meg ez a védelmük. A kifejlett halakÚgy szoknak rá a halak a műanyagra, ahogy a tinik a gyorsételekre. színezete a barnáAz ezer-sziget tava. l az ezüstös szürkéig változik, de vannak tiszta fehérek és tarkák is. Az egyedek színezete az élőhelyüktől függ. A holdhal képes a világosabb színű bőrét sötétebbre változtatni, ha támadás éri.

Holdhal

A kifejlett állatnak kevés a természetes ellensége, de a kardszárnyú delfinek, a fülesfókafélék és a nagyobb cápák időnként vadásznak rájuk. A holdhalra egyre nagyobb veszélyt jelent, hogy sokszor belegabalyodik a halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. ászhajók háA göndör szőrű lovak. iba és a vízbe dobott hulladék is veszélyezteti, mivel könnyen megehetik a medúzákra emlékeztető lebegő műanyagHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. zacskókat. A világ egyes részein például Japánban és Tajvanon a holdhal ínyencfalatnak számít. Mivel az állat teste toxinokat tartalmaz, az Európai Unióban tilos a húsának értékesítése.

Holdhal

Holdhal

VIDEÓ:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!