Saját rezervátumot kaphat a Borneón kiszabadított albínó orangután

Egy öthektáros védett területre, egyfajta mesterséges szigetre költöztetnék természetvédők azt az albínó orangutánt, amelyet a hatóságok szabadítottak ki idén áprilisban a falusiak kezei közül Borneó szigetAz űrből származó, ritka anyagra bukkantak egy skót szigeten. ének Indonéziához tartozó részén és bíztak az állatvédők gondjaira. A Borneo Orangutan Survival Foundation (BOSF) szerint Alba, a fehér bundájú, kékszemű, 5 év körüli nőstény nem térhet vissza a vadonba, mert albinizmusa miatt számos egészségi problémával, egyebek között látási és hallási gondokkal küzd, valamint a későbbiekben akár bőrrák is kialakulhat nála.

Forrás: BOS

Az alapítvány a nagyközönség segítségét kéri annak a 80 ezer dollárnak az összegyűjtéséhez, amely a központja melletti földterület megvásárlásához szükséges, hogy kialakítsák rajta a speciális otthont a világ egyetlen ismert albínó orangutánja számára. Alba azzal a három másik orangutánnal fogja megosztani a vizesárokkal körülvett területet, amelyekkel kiszabadítása óta összebarátkozott. Egy külön csapat a nap 24 órájában tartaná megfigyelés alatt a mesterséges szigetet, hogy megóvja a ritkaTökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában. állatot a vadorzóktól és az ember jelentette többi fenyegetéstől.

Forrás: BOS

Az állatot április 27-én fogták el egy falu lakói Borneó középső részén, Kapuas Hulu körzetben, a hatóságok két nappal később szabadították ki a ketrecből, amelybe a falusiak zárták. Az albínó főemlős akkor rendkívül legyengült állapotban volt, de testsúlya azóta majdnem megkétszereződött. A nagyközönség még májusban keresztelte el az állatot Albára, amely latinul fehéret jelent, a spanyol nyelvben viszont hajnalhasadásra is utal. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) tavaly súlyosan veszélyeztetettMár nem fenyegeti kihalás a karibi manátuszt. fajjá nyilvánította a borneói orangutánokat, mert mintegy kétharmadával csökkent a számuk negyven év alatt.

Forrás: BOS

A szervezet adatai szerint jelenleg alig több mint százezer borneói orangután él a FöldIdén is korábban jött el a túlfogyasztás napja. harmadik legnagyobb szigetén, Borneón, a trópusi esőerdőVeszélyeztetett orángutánokat engedtek vissza a vadonba egy fajmentő program keretében. kben, amelyek azonban gyors ütemben pusztulnak a legális és illegálisTöbb ezer cápát fogtak ki a Galápagos-szigetek védett vizeiből. fakivágások miatt. A borneói esőerdőElképesztő világrekord - fél nap alatt 66 millió fát ültettek el Indiában. k mintegy 40 százalékát irtották ki az 1970-es évek eleje óta. A vadászat is jelentősen hozzájárul az orangutánpopuláció csökkenéséhez.

BOS, MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!