Pompás királylepke vonulás Mexikóban

Cimkék: , , , , ,

A Mariposa Monarca Bioszféra Rezervátum a mexikóEz lehet a hosszú élet titka a 127 éves mexikói nő szerint. i felföld középső részén fekszik. Az 56 000 hektáros rezervátumot a királylepkék telelőhelyének védelme érdekében hozták létre. A királylepkeMegfejtették a pompás királylepke hosszú vándorútjának rejtélyét. év közben a Nagy-tavak környékén él, a tél elől azonban Mexikóban repülnek, itt telel ez a gyönyörű lepkeMegfejtették a pompás királylepke hosszú vándorútjának rejtélyét. faj. A becslések szerint minden ősszel, illetve tavasszal körülbelül kétszázmillió lepke indul el a 3500–5000 km-es útra. A lepkékLepkék csodálatos átalakulása. életciklusa mindössze néhány hónap. Az 1975-ben felfedezett telelőhelyet a Mariposa Monarca Bioszféra Rezervátumot 1986-ban természetvédelmi területté, majd az UNESCOKenya alatt több százmilliárd köbméter vizet találtak. Ember és Bioszféra programjának nemzetközi koordinációs tanácsa bioszféra rezervátummá nyilvánította 2006-ban. 2008-ban pedig az UNESCO világörökségAz Óriások útja (Giant's Causeway) Észak-Írország. része lett.

A királylepke élénk narancs alapon feketével erezett szárnyainak átlagos fesztávolsága 90–100 mm. A szárnyaik a selyemkóró mérgétől kellemetlen szagúak és mérgezőFeketére festették a buxtoni Kék Lagúna vizét. ek. Megjelenését még feltűnőbbé teszi a szárnyak szélén húzódó fekete pontsor. Az élénk mintázat ellenségeit figyelmezteti arra, hogy mérgező.

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke

Királylepke


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!