Nincs jele, hogy a rejtélyes Oumuamua több lenne, mint csillagközi aszteroida

Tíz órányi megfigyelés és lehallgatás után a szakértők megállapították, hogy az OumuamuaKiderítették, honnan származhat az első csillagközi bevándorló. kozmikus objektum nem több, mint űrbéli anyagA világ legkönnyebb szilárd anyagát alkották meg Kínában. . Az aszteroidaVíz nyomára bukkant a NASA űrszondája a Bennu aszteroidán. a tudománySzuperkönnyű fémet fejlesztett a Boeing. által ismert egyik “legnyúlánkabb” kozmikus objektum, amely a csillagközi űrből a Naprendszerbe érkezett első ismert kisbolygó.

Különös, szivaréhoz hasonló alakja miatt a Breakthrough Listen (Áttörő lehallgatás) program kutatói azt feltételezték, hogy az Oumuamua több lehet, mint egy aszteroida: csillagközi űrhajó is lehet, amelynek tudatosan kialakított formája minimálisra csökkenti az űrben lévő gázok és por okozta súrlódást.

Forrás: European Southern Observatory/M. Kornmesser 

A Jurij Milner orosz milliárdos által finanszírozott Breakthrough Listen program célja, hogy a FöldEgy Földhöz hasonló bolygót fedezett fel a NASA. ön kívüli intelligenciát kutassa, a tervek szerint egymillió csillagot és 100 szomszédos galaxist fog megfigyelni.

A programot az amerikai Nyugat-Virginia államban lévő Green Bank rádióteleszkópRejtélyes rádiókitöréseket észleltek egy távoli galaxisból. segítségével végzett kutatás támogatói között volt Stephen HawkingStephen Hawking szerint önmagát irthatja ki az emberiség. híres brit asztrofizikus is.

“Úgy tűnik, semmi jele annak, hogy több lenne, mint egy űrbéli anyagdarab” – közölte a program szóvivője.

Rüdiger Jehn, az Európai Űrügynökség (ESAAz univerzum eddig ismert legfényesebb és legtávolabbi pulzárjára bukkantak. ) munkatársa szerint az Oumuamua formája “valószínűleg sokkal általánosabb, mint azt gondoljuk, az aszteroidák azonban tőlünk többnyire túl nagy távolságra és túl nagy sötétségben vannak ahhoz, hogy láthassuk őket”.

Az október 19-én felfedezett aszteroida sebessége és röppályája arról árulkodik, hogy egy másik csillagRekordideje, egy évtizede nyel el egy csillagot egy fekete lyuk. körüli bolygóÚj képeket tettek közzé a Plútóról és holdjáról. rendszerből érkezett. A csillagközi aszteroidaA Naprendszer első "állandó bevándorlója" a menetiránnyal szemben keringő aszteroida. nagyjából 400 méter hosszú, rendkívül gyors tengely körüli forgást végez, és a fényessége drasztikusan változik. A kutatók éppen ezen változások alapján következtettek az égitest bizarr alakjára. Az eddigi eredmények alapján az aszteroida legalább tízszer olyan hosszú, mint széles. Ilyen arányokkal pedig még egyetlen, a Naprendszeren belül megfigyelt aszteroida vagy üstökös esetében sem találkoztak a szakemberek.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!