Nevet kapott az ország egyetlen afrikai elefántborja

Elnevezték a Nyíregyházi Állatpark júniusban született afrikai elefántborját, aki a Kimani nevet kapta. A nőstény utód a negyedik tagja a nyíregyházi elefántcsapatnak, egyben ő volt az idei első afrikai elefántborjú Európában. Zárt tartási körülmények között két, 12 hónapnál fiatalabb afrikai elefántFontos feladatot látnak el az elefántok ráncai. él a kontinensen – mondta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark sajtószóvivője.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

A névadáshoz a látogatók segítségét kérték, akik két héten keresztül küldhették be javaslataikat az állatpark közösségi oldalára. A több mint ezer beküldött név közül többen javasolták például a Kiwit, a Buborékot, a Jumbót, vagy a Kusisimuát. A gondozók azonban szerették volna, ha hasonlóan az édesanyja és bátyja nevéhez (Kwanza, illetve Kitó) k betűvel kezdődne az utód neve, ezért hosszas mérlegelés után a Kimani afrikai névre esett a választás, ami szuahéli nyelven szépet és édeset jelent.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark
Forrás: Nyíregyházi Állatpark 

Az ország legnagyobbA világ talán legnagyobb csigájáról nehéz elhinni, hogy valóban létezik. elefántcsapatát a Nyíregyházi ÁllatparkIzraeli állatkertbe költöznek a Nyíregyházi Állatpark fehéroroszlán-ikrei. tartja, a sóstógyógyfürdői intézményben most négy afrikai és három ázsiai elefánt105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. él. Míg ázsiai elefántból több egyedet tartanak a hazai állatparkok, addig afrikaiból keveset láthatnak a látogatók. Utóbbi oka, hogy kevés a jó genetikai adottságokkal rendelkező afrikai elefántbikaEl kellett távolítani a Nyíregyházi Állatpark egyik elefántjának agyarát. , akik alkalmasak lennének a fedeztetésre.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Afrikai elefánt (Loxodonta africana) Magyarországon csak a Nyíregyházi Állatparkban látható, ahol eddig háromszor született utód: elsőként 2007-ben, majd 2015-ben és 2018-ban. A világ legnagyobb és legerősebb szárazföldi emlőse az afrikai kontinensen honos, a SzaharáKerékpárral a belgiumi tó vizén keresztül. l délre. Manapság az ottani nemzeti parkokCsillagsétákat rendeznek a magyarországi nemzeti parkok. és más védett területek lakója. Az afrikai elefántnak egy nagyobb és egy kisebb termetű alfaja van. Az előbbi fajta bikája 3,4 méter magasra nő, súlya eléri a hat tonnát. A tehén kisebb, 2,8 méternyi és négytonnás. A legjellemzőbb testrészük, az ormányuk két méter hosszú.

NÉV KERESTETIK A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARK KIS ELEFÁNTJÁNAK!

Kitó, Kwanza és Buba is várja már, hogy nevet kapjon elefántcsaládjuk legkisebb tagja! 🙂 A Nyíregyházi Állatpark névadó játékot hirdetett – nézd meg ezt a videót a cuki elefántbébiről és ajánlj Te is nevet, az Állatpark Facebook oldalán! Részletek a ma esti Híradónkban!
Tartsatok velünk!

Közzétette: Nyíregyházi Televízió – 2018. szeptember 4., kedd


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!