Narancssárga gombafelhők jelentek meg az égen [Videó]

Fantasztikus jelenséget rögzített egy férfi Michiganben a napokban, amikor is viharA nap képe - oroszlán a viharban. előtt megörökítette a narancssárga égen a gombaszerű felhőElképesztő látvány - így néz ki az egyik legritkábban megfigyelhető felhőtípus napnyugtakor. ket. Az úgynevezett mammatusEgy ritka felhőképződmény - a mammatus. ok oka a fordított hőáramlás és a felhőcskék valójában igen veszélyesek. A felvétel készítője és tanúja, Jason Asselin szerint életében soha még nem látott ilyen lenyűgöző eget. A ritka felhőKelvin-Helmholtz felhő - ritka meteorológiai látványosság. képződmény a Mammatus (avagy mammatocumulusEgy ritka felhőképződmény - a mammatus. ) valójában a cumulonimbus nevű zivatarfelhő része és különleges felhődudorok alkotják, amelyek lefelé Ilyen, amikor a lovak bajszot növesztenek. gnak.

gombafelho-michiganben

A természeti jelenségKöd öntötte el a Grand Canyont - 10 évente látható természeti jelenség. kialakulásának oka pedig az úgynevezett fordított hőáramlás. Zivatar esetén ugyanis a melegA szokásosnál 30-40 fokkal melegebb van az Északi-sark környékén. és nedves felfelé szálló légáramlatok a troposzféra felső határához emelkednek fel. Ekkora magasságban a hőmérséklet és a levegő is stabilizálódik, ez pedig a felhő horizontális terjeszkedését okozza emelkedés közben. A hőmérséklet-különbség légköri labilitáshoz vezet, ez pedig a felhőben lévő meleg és nedves levegőcelláknak a föld felé irányuló hőáramlását eredményezi. Ezek a felhők a világon bárhol előfordulhatnak kivéve a Déli-sarkon, de igazából inkább 4500–7500 méter magasságban lehet velük találkozni. Ezért számít különlegesnek, hogy most Michiganben látták őket.

Ha ezzel a jelenséggel találkozunk, akkor előjele lehet a következőknek: erős eső, széllökések, jégeső, turbulenciák, villámlásA nap képe - oroszlán a viharban. és tornádó. Ezért fontos, hogy ilyenkor fedett helyet keressünk a vihar elől.

forrás:Hir.ma


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!