Meteorit robbant fel Szibéria felett

A délnyugat-szibériai Hakaszföld lakói fényes tűzgömbFényes tűzgömb az égen – videó a Miskolc felett megsemmisült meteoritról. öt láthattak a kedd esti égbolton, amely egy pillanatra nappallá tette az éjszakát – közölte a Russia Today. Néhány szemtanúnak sikerült megörökítenie a meteoritHoldkőzettel bővült a Zselici Csillagpark meteoritgyűjteménye. tűzcsóváját. A helyi idő szerint 18 óra 37 perckor (közép-európai idő – 12:37) történt jelenséget a legjobban Szajanogorszk városNördlingen - egy kráterbe épült romantikus kisváros. ából lehetett látni.

“Először nem is tudtam, hogy mi történik. Hirtelen fény támadt. Nem volt olyan, mint nappal, de mégis nagyon fényes volt”- mondta az egyik szemtanú, Olga Szagalakova a hírtelevíziónak.

“A közeli hegyFuji - Japán szent hegye. felé tekintettünk, és egy hatalmas meteorit repült felette. Csóvája volt. Őszintén féltem, először azt hittem, bombaA Hirosimára és Nagaszakira dobott atombombák. ” – tette hozzá Szagalakova.

Viktor Grohovszkij, az Uráli Szövetségi Egyetem (URFU) professzora szerint a mostani meteorit sokkal kisebb volt a CseljabinszkKiemelték a tóból a cseljabinszki meteorit fél tonnás darabját. fölött 2013 februárjában megsemmisült meteoritnál, de lehet, hogy darabjait fel lehet majd kutatni. Hozzátette: ehhez a meteorit pályájának pontos kiszámítása szükséges, ami hozzávetőleg egy napot vesz majd igénybe.

A cseljabinszki meteoritKiemelték a tóból a cseljabinszki meteorit fél tonnás darabját. hatóereje 500 ezer tonna TNT energiájával vetekedett. Az akkori robbanásMa 68 éve dobták le az első atombombát. miatt több mint ezren megsérültek, legtöbben a kitörő ablaküvegek szilánkjaitól

A cseljabinszki meteorit:


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!