Megölték a világ egyik legnagyobb elefántját

OrvvadászokVadorzók áldozata lett Yongki, a közkedvelt szumátrai elefánt. ölték meg a Tsavo Nemzeti ParkRégi barátja nyugtatta a mérgezett nyíllal meglőtt elefántot. ban élő, Satao nevű, 50 éves elefántot. Satao a kenyai nemzeti parkMinden idők egyik legnagyobb vadállat-áttelepítési programját hajtják végre. féltett kincse volt és a világA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. egyik utolsó nagy, földig érő agyarCsodálatos felvételek készültek az elefántok királynőjéről, nem sokkal a halála előtt. ú elefántjai közé tartozott. A parkA világ 10 legveszélyeztetettebb szépsége. munkatársai rendkívül megrendültek, amikor végül megtalálták a világ egyik legnagyobb elefántjának holttestét a mocsárban. Az elefántot már márciusban is támadás érte, akkor mérgezett nyilakkal lőtték meg az orvvadászok, de nem sikerült leteríteniük a hatalmas állatot, akit az állatorvosok megtaláltak és sikeresen megmentettek.

Satao
Fotó: Save the Elephants

Sataora egyébként fokozottan vigyázott a kenyai állatvédőrség, ezért nem is lehet tudni, hogyan sikerült végül a közelébe férkőzni a gyilkosoknak. A nemzeti park területét a földön és a levegőből is rendszeresen figyelik, ellenőrzik. Sataot májusban kilencszer is látták. Az állatot vélhetőleg május 30-án ölték meg. A megcsonkított testét június 2-án fedezték fel az ellenőrzés során. A nemzeti park munkatársait borzalmas látvány fogadta, Satao fejét teljesen szétroncsolták az orvvadászok, hogy levágják a hatalmas agyarait. A TsavoNyomkövetővel védik az elefántokat Kenyában. Nemzeti Parkot fenntartó alapítvány vezetője, Richard Moller elmondta, hogy könnyek közt írta meg a jelentést a Kenya105 tonna, elefántcsontból rakott máglyák lángoltak Kenyában. nemzeti kincsének számító elefántÖnfeledten játszó kiselefánt. halÉlőben lehet követni a lazacokra vadászó barna medvéket. áláról.

Satao
Fotó: THE TSAVO TRUST
Satao
Fotó: THE TSAVO TRUST

Az országban Satao volt a második megölt elefánt a héten. Néhány nappal korábban egy másik legendás nagyagyarú elefántot, Moutain Bullt is agyonlőtték az orvvadászok.

Satao


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!