Megdöbbentő képsorok a nepáli földrengésről

A National GeographicA titokzatos Ázsia - Michael Yamashita fényképei. Channel egyedülálló felvételek, szakértői elemzések és helyszíni beszámolók által mutatja be az utóbbi idők egyik legsúlyosabb természeti katasztrófáját.

Nepáli földrengés

2015. április 25-én a déli órákban elszabadult a pokol Nepálban. A himalájai ország alatt megmozdult a FöldLondon és New York is víz alá kerülne, ha elolvadnának a jégtakarók. , és a következmények nemcsak a helyeiket, de az egész világot sokkolták: a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengésben több mint 8 ezer ember veszítette életét, 200 ezer ember sebesült meg, és több millióan váltak földönfutóvá. Katmandu jelentős része romba dőlt, több ezer éves templomok, szent helyek sérültek meg. A földrengés8,3-as erősségű földrengés rázta meg Chilét, cunamiriadót rendeltek el. az Everest hegymászóit sem kímélte: az alaptáborokban és a hegyoldalakon alpinisták sokaságát érték a rengések által útnak indított lavinák és hegyomlások.

Nepáli földrengés

Nepáli földrengés

Nepáli földrengés

De vajon milyen geológiai okai voltak a földmozgás váratlan, és szokatlanul heves kipattanásának? Hogyan zajlott le a nepáli földrengésHárom centiméterrel elmozdította a nepáli földrengés a Mount Everestet. a sokat próbált hegymászók és az egyszerű városlakók szemszögéből? Milyen nehézségekkel szembesültek a kutató-felderítő egységek a mentések során? A National Geographic ChannelElefántcsont-hadurak - orvvadászok nyomába ered az oknyomozó riporter. többek között ezeknek jár utána egyedülálló helyszíni felvételek, túlélőkTúlélők mesélnek a World Trade Center elleni támadásról. beszámolói és szakértői elemzések segítségével. A filmben hegymászók által készített képsorokat is láthatunk a lezúduló lavinákról, megszólalnak érintett családok, valamint a helyszínre érkező professzorok, akik azonnal elkezdték a méréseket.

Az utóbbi idők egyik legsúlyosabb természeti katasztrófájáról készült Földrengés Nepálban című filmet június 21-én, vasárnap 22 órakor vetíti a NatGeoIlyen egy dühös óriásteknős - a világ leglassabb üldözése. . További információkat itt talál:  natgeotv.com 

Nepáli földrengés

Nepáli földrengés

Nepáli földrengés

VIDEÓ:

Forrás: National Geographic Channel


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!