Még a szarvasok is döbbenten figyelték a golfpályán sétálgató hatalmas aligátort

Egy közel 4 méteres aligátorÍgy udvarol egy aligátor - videó. bukkant fel a napokban egy dél-karolinai golfpályán: a hatalmasEgy gigantikus, az oroszlánnál hétszer nagyobb termetű ragadozó fosszíliájára bukkantak. hüllőt nemcsak a játékosok, de a közelben legelésző szarvasok is döbbenten figyelték.

A Fripp Islanden elterülő golfpályára egy közeli mocsaras vidékről tévedt az aligátor, mely a komótosan sétálgatott a füves területen, s egy rövid látogatás után végül eltűnt a fák között. A termetes hüllő mit sem törődött az őt tisztes távolból figyelő emberekkel, de a szarvasRendőrök mentették meg a fagyos folyóba esett szarvast [videó]. család sem keltette fel különösebben a figyelmét, nyugodtan elsétált mellettük. Hasonló esetet már több alkalommal is megörökítettek, főként Floridában gyakori az aligátorokkal való találkozás, de ilyen videó korábban még nem született.

A mississippi aligátorÍgy udvarol egy aligátor - videó. vagy más néven csukaorrú aligátor széles körben elterjedt az Amerikai Egyesült ÁllamokHalf Dome - a Yosemite Nemzeti Park gránit óriása. délkeleti részén, a meleg, vizenyős területeken és mocsarakban, legtöbb példánya a floridai Everglades Nemzeti Parkban, Georgiában és Alabamában él. A hím akár 4,5 méter hosszú és 450 kilogramm súlyú is lehet, míg a nőstény körülbelül 3 méter, ennek mintegy fele a farokra esik. Igen izmos farkával hajtja magát a vízben, lábával inkább evez. Az aligátor színe a sötétszürkétől a majdnem feketéig változhat. A fiatal példányok tápláléka: rovarokA rovarok is képesek új képességeket elsajátítani és továbbadni. , rákok, ebihalak és békák, míg a kifejlett példányok halakat és kis emlősöket esznek. Ez a többnyire magányos állat akár 50 évig is élhet.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!