Már tizenötször tért vissza sikeresen a SpaceX újrahasználható rakétaegysége

Tizenötödször tért vissza sikeresen a Földre újrahasználható rakétaegység a SpaceXEmberi kolóniákat tervez a Marsra a milliárdos feltaláló. amerikai magánvállalat programjának keretében augusztus 24-én. A Falcon-9 típusú hordozórakétaIndítás után felrobbant egy amerikai hordozórakéta. gyorsító, legdrágább fokozatáról van szó, amely gond nélkül érkezett vissza és ért függőlegesen “földet”, pontosabban vízen lebegő platformot a Csendes-óceánban.

A rakétát Kaliforniából indították útjára, egy tajvani tudományos célú műholdat juttatott fel az űrbe és állított pályára második fokozatával, miután levált arról a gyorsító, első fokozat.

A SpaceX-nek 2015 decemberében sikerFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. ült először fiaskó nélkül landoltatnia egy Falcon-9 rakétaFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. gyorsító fokozatát.
A csaknem 50 méter hosszú hordozórakéták visszanyerése és többszöri felhasználása kereskedelmi-gazdasági értelemben új fejezetet nyithat az űrrepülésben.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!