Majom Orchidea – egy igazán különleges virág

Cimkék: , , , , ,

Ezek a csodálatos virágokKülönleges, alakot öltő virágok. ecuadori és perui erdőTöbb száz éves természetes hidak az indiai Khasi-hegyekben. kben találhatóak meg, 1000 és 2000 tengerszint feletti magasságban. Az ecuadori erdőkben több mint 120 faj található. A történelem során keveseknek adatott meg, hogy lásson majomCsimpánzok is képesek csapatmunkára. orchideákat, de hála a gyűjtőknek mi is megcsodálhatjuk őket. “Dracula simia” már ránézésre is egy igen különleges orchideának tűnik. Ha tüzetesebben megvizsgáljuk a sok kis apró virágot, felfedezhetjük, hogy valóban hasonlítanak egy kis majomra, persze ehhez nem árt egy kis fantázia is. Az orchideát 1978 egy Luer nevű botanikus nevezte el.

Majom Orchidea

Ez az orchideaA repülő kacsa orchidea. mindössze 30-40 cm magasra nő meg, és a kb. 12 virágból álló sűrű virágzat a legfelső levél Az Alpok legszebb kilátása. naljából nő ki, és ellenben a többi orchideával itt a virágnyílás nem az alsó virágoktól indul a felsők felé, hanem éppen fordítva. Bármikor találkozhatunk virágzó egyedekkel, nem szezonfüggő. Illata az érett narancséhoz hasonló.

Majom Orchidea

Majom Orchidea

Majom Orchidea

Majom Orchidea

Majom Orchidea

Majom Orchidea

Majom Orchidea

Majom Orchidea


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!