Lopott papírpénzt szórt az emberekre egy majom Indiában

Lopott bankjegyeket szórt az emberekre egy majomLopás áldozatául esett a Nyíregyházi Állatpark egyik lajhárja. az észak-indiai Himácsal Prades tartomány fővárosEgy orosz város, amit elnyel a föld. ában, Simlában. A Simlá melletti festői fenyvesben sétálgató, meglepett kirándulók és a majmot követő emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. majdnem egy órán át szaladgáltak, hogy a papírpénzt összeszedjék – írja a BBC News. A beszámolók szerint a majom élelmet keresett egy házban, a közelben húzódó erdő mellett és amikor nem talált, elemelt helyette tízezer rúpiát (40 ezer forintot).

Tolvaj majom

A tartományban mintegy 300 ezer majom él, Simlá hagyományosan az állatok paradicsomának számít. A makákóFogyókúrára fogták a vadvédelmi szakemberek a gyorsételeken elhízott makákót. kat a hinduk szentnek tartják, gyakran etetik is őket. Az utóbbi időben azonban egyre több galibát okoznak: elpusztítják a termést, ételért a lakosokra támadnak, megharapják a gyerekeket. Himácsal Prades vezetése ezért veszélyesnek nyilvánította őket.

Tolvaj majom

Tolvaj majom

A pénzszóró majmot először egy bádogtetőn vették észre, nála volt egy köteg bankjegy, ezután kezdte a papírpénzt egyesével eldobálni. Ahogy az emberek nekiláttak összeszedegetni, a majom átmászott egy fára, a pénzszórást azonban folytatta, sokan ezért futva követték, hogy felkapkodhassák az égből hulló pénzt. “A nagy figyelemtől megilletődött állat végül bevette magát a sűrű fenyvesbe, a dobálást azonban nem hagyta abba, ezért természetesen a pénzszedők is utána mentek” – mesélte Amit Kanvar, a különös jelenet egyik szemtanúja. Idén ez már a második ilyen eset Simlában: februárban szintén egy családi otthonból elemelt bankjegyköteget “osztogatott” egy másik majom a város egy forgalmas utcáján.

Tolvaj majom

Forrás: MTI


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!