Lángszóró helikopterekből öntött benzinnel próbálják megfékezni a Kaliforniai tüzeket

Több ezer embert kellett kitelepíteni KaliforniaKötelező lesz napelemekkel felszerelni az újonnan épülő házakat Kaliforniában. északi és középső részén, ahol óriási kiterjedésű erdőTöbb tízmillió fát fenyeget pusztulással a kaliforniai aszály. tüzek tombolnak.

1

Fotó:MTI/AP/Jeff Chiu

Kaliforniában már több, mint egy hete tombolnak erdőtüzek és jelenleg kéttucatnyi erdőtűzIdén már hétezer erdőtűz volt Kaliforniában, a mostani az eddigi legpusztítóbb. pusztít. Összesen 10 ezernél is több tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat helikopterek és buldózerek bevetésével.

4

A vízzel oltó helikopterek mellett ellentüzeket is gyújtanak a tűzKatasztrófa sújtotta területté nyilvánították a lángoló Kaliforniát. megfékezése érdekében. A helikopterekkel a tűzoltók olyan területekre szórnak tüzet, amelyeket egyébként nehezen tudnának elérni. A céljuk, hogy a teljesen kiszáradt, ezért a futótűznek kiváló alapanyagot jelentő növényeket már azelőtt elégessék, hogy az odaérne. A Heli-Torch nevű lángszóró helikopterek annyiban különböznek hétköznapi rokonaiktól, hogy egy nagy edényt lógatnak a növényzet fölé, és zselésített benzint öntenek belőle a kijelölt területekre.

A mostani bevetésről nincs elérhető felvétel, de ezen a néhány évvel ezelőtti videón látszik, hogy is kell elképzelni a dolgot:

Kalifornia az éghajlatváltozás egyik első látványos áldozata: már négy éve tart a szárazságMindennap órákat autózik egy kenyai férfi, hogy ivóvizet vigyen a szomjas vadállatoknak. , az aszályIdén már hétezer erdőtűz volt Kaliforniában, a mostani az eddigi legpusztítóbb. miatt vízkorlátozást is bevezettek.

Forrás:Index


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!