Különös állat teteme sodródott partra Oroszországban

Különös kinézetű állat teteme sodródott partra az oroszországi SzahalinKardszárnyú delfineket mentettek az oroszországi Szahalin szigeténél. szigetZakynthos Kék-barlangjai. nél. Az állat maradványa leginkább egy szőrös, megnyúlt orrú delfinre emlékeztet, a méretét tekintve kétszer akkora, mint egy ember. A furcsa élőlényről készült képek néhány nap11 ezer éve nem volt ilyen meleg. alatt bejárták a nemzetközi sajtót és a közösségi oldalakat. A rejtélyes állatRejtély a tudósok számára, hogy farkas vagy kutya a 18 ezer éves kölyöktetem. kapcsán többféle elmélet is született.

Furcsa állat

Furcsa állat

Nikolay Kim, a Szahalin Hal234 kilós óriáshalat fogott egy férfi. ászati és Oceanográfiai Tudományos Kutatóintézet munkatársa így nyilatkozott a különös tetemről: “A bőr sajátosságait tekintve egy nagyon ritkaTökéletes állapotban mumifikálódott barlangi oroszlánkölyök került elő Szibériában. fajról lehet szó. Kétlem, hogy a mi vizeinkben élt volna, a legvalószínűbb az lehet, hogy egy meleg áramlat terelte felénk. Gyakran találkozunk ugyanis idevetődött trópusi és szubtrópusi fajokkal, amelyek végül itt ragadnak és elpusztulnak. Biztosnak tartom, hogy valamiféle delfint találtunk, azonban szokatlanKarddal és tűzzel készít frizurákat egy spanyol fodrász. tény, hogy bundája van. A delfinekFolytatódik a cetek tömeges partra vetődése Új-Zélandon. nem szőrösek”.

Furcsa állat

Essexi Egyetem tengerkutatójának, David Smith-nek két elmélete is van a különös maradványról. Úgy gondolja, hogy az állat testét lehet, hogy nem szőr borítja, hanem valamilyen fonalas algaAlga invázió a Sárga-tengeren. , vagy szerinte a másik magyarázat az lehet, hogy a tetemIsmeretlen szörnytetemet ástak ki Kambodzsában [Videó]. egy ősi lény, amelyet mostanáig a permafroszt50 ezer éves barlangi oroszlánkölyök tetemét őrizte meg a szibériai örökfagy. őrzött meg. A klímaváltozásPartra sodródó bálnatetemek segítenek a jegesmedvéknek a túlélésben, de ez nem lesz elegendő. miatti olvadásPartra sodródó bálnatetemek segítenek a jegesmedvéknek a túlélésben, de ez nem lesz elegendő. következtében azonban most partra sodródottElképesztő összefogással sikerült megmenteni több partra vetődött cetet Új-Zélandon. .

Sokak szerint azonban a legvalószínűbb magyarázattal az Oxfordi Egyetem biológusa, Alex Rogers állt elő. Ő úgy véli, hogy az állat egy Baird-féle csőröscetRitka tengeri emlős sodródott partra Ausztráliában. (Berardius bairdii) lehet. Rogers ugyanis már több fotót is látott olyan elpusztult példányokról, amelyek a Szahalin szigetnél partra vetődöttÓriás ámbráscetek sodródtak partra Új-Zélandon. maradványhoz hasonlóan „bundásak” voltak. A testen látható szőr a professzor szerint valójában erősen bomló szövet. Szerinte elméletét az állat koponyájának formája is megerősíti. Az igazság azonban már nem fog kiderülni, mivel a Siberian Times szerint a tetemet egy vihar visszavetette a tengerbe, így az állat maradványait nem tudják részletesebben megvizsgálni a kutatók.

Furcsa állat

Furcsa állat

Furcsa állat

Furcsa állat


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!