Interaktív térkép az óceánok alatti Internet kábelekről

Természetesnek vesszük, hogy számíFolyékony vizet találtak a Marson. gépünkön, mobileszközeinken mindenféle adatot és információt elérünk az internetCápák rágcsálják az Internetet biztosító kábeleket. jóvoltából. Ehhez azonban elképesztő hardverháttérre van szükség, és ezen belül nem csak szerverekre.

Elképesztő méretű az óceánok alatt futó kábeldzsungel, amely nélkülözhetetlen az internet működése szempontjából (bármilyen meglepő is, a műholdak alig vesznek részt az internetes adatforgalom lebonyolításában).

A vizek alatti kábelek behálózzák az egész világot, és hogy komplexitásukról némi fogalmunk legyen, érdemes megnézni a TeleGeography interaktív térképét, amely az óceánok alatt futó óriásvezetékeket mutatja, és minthogy az oldalt folyamatosan frissítik, mindig a legaktuálisabb helyzetet láthatjuk.

10

A térképet a szokásos módon (pluszjelre, mínuszjelre kattintva, illetve az egérgörgővel) nagyíthatjuk vagy kicsinyíthetjük, és az egér mozgatásával tudunk mi is haladni rajta. A kábelekre kattintva megtudhatjuk, mikor fektették le, milyen hosszúságúak és kik a tulajdonosok – ezeket az adatokat jobb oldalon láthatjuk.

Az optikai kábelekCápák rágcsálják az Internetet biztosító kábeleket. lefektetésének folyamata

3

1

4


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!