Indulnak a szarvasbőgéstúrák a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban

Szarvasbőgéstúrákat és szakvezetéseket tartanak a Pilisi Parkerdőben és a Budakeszi Vadasparkban szeptember elejétől október végéig több alkalommal. A szarvasbőgéstúrákon egy-egy alkalommal korlátozott létszámú érdeklődőt fogadnak. A túrákTöbb száz életet mentett meg a kutya, aki kiszagolja a daganatokat. az erdőElkezdődött a szarvasbőgés a gemenci erdőben. gazdaság budapesti, visegrádi, valkói erdészetében és a Budapesti Vadasparkban lesznek szeptember elejétől október végéig, helyszínenként változó időpontokban.

MTI fotó: Kovács Attila

A szarvasbőgéstúra résztvevői erdész-vadász szakember vezetésével ismerhetik meg az esti erdőt és jó eséllyel hallhatják a területen és környékén élő szarvasbikák nászhangját, a szarvasbőgést is. A szarvasbőgés erdeink egyik különlegesMáté Bence természetfotóiból nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten. jelensége, azonban még a rendszeresen túrázó emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. is csak ritkán találkoznak vele, ami természetes, hiszen a gímszarvasElkezdődött a szarvasbőgés a gemenci erdőben. bikák alapvetően a szaporulat fenntartása és nem a közönségük elkápráztatása miatt adnak évről-évre lenyűgöző koncertet.

A túrákhoz szükséges az időjárásnak megfelelő öltözet, valamint zseblámpa vagy fejlámpa használata. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amelynek részletei a parkerdő oldalán olvashatóak.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!