Így “repülnek” a déli repülőmókusok

Cimkék: , , , , ,

A déli repülőmókusVicces videó egy vívódó mókusról. vagy asszapán (Glaucomys volans) Észak-AmerikaHárom barát, két kutya és egy kanapé Amerika körül - egy szokatlan utazás képei. keleti felén Kanadától MexikóA legveszélyesebb városok . ig megtalálható mókus faj. Ott lelhető fel, ahol a mókus magas fákból álló tűlevelű-, lombos- vagy vegyes erdőt talál. Az ember közelségét is jól tűri. A repülőmókus nagy pontossággal kormányozza magát a levegőben. Az elrugaszkodás előtt felméri a cél irányát és távolságát. Ezután szétterpesztett végtagokkal, kifeszülő bőrvitorlával elugrik, és siklani kezd a fák között. Közvetlenül a landolásSzokatlanul közel került egymáshoz egy fel- és egy leszálló repülő [videó]. előtt felcsapja a farkát, ezáltal teste gyakorlatilag függőleges helyzetbe kerül, és mind a négy mancsával megkapaszkodik a fatörzsben. A mókus a csuklóin elhelyezkedő rövid tüskék segítségével megváltoztatja a bőrvitorla formáját és feszítettségét. Ezáltal minden oldalról képes fokozni, illetve csökkenteni a felhajtóerőt, s így röptét pontosan tudja irányítani.

A déli repülőmókusokról készült fényképeket Kim Taylor készítette. A természetfotóCsodálatos fotókat készít az erdők lakóiról a fiatal finn természetfotós. s bámulatos fotósorozata az állatok mozgását mutatja be. Speciális technikával készíti fényképeit.

Így repülnek a déli repülőmókusok

Így repülnek a déli repülőmókusok

Így repülnek a déli repülőmókusok

Így repülnek a déli repülőmókusok

Így repülnek a déli repülőmókusok

Így repülnek a déli repülőmókusok


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!