Hamarosan Magyarországra látogat Jane Goodall világhírű főemlőskutató

Ismét Magyarországra látogat Jane GoodallJane Goodall a grizzlyk védettsége mellett kampányol. világhírű főemlőskutató. A magyar közönség két év után május 17-én találkozhat ismét az etológussal, aki arról fog beszélgetni Frei Tamással az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTEMagyar kutatók igazolták a Kordylewski-porhold létezését. ) Egyetemi Konferencia Központjában, miként lehet úgy élni a fejlett világban és Magyarországon, hogy az ne okozzon természeti kárt a világ fejletlenebb térségeiben. A beszélgetést az intézet és az Élet Katedrális közösen szervezi.

Forrás: Mark Schierbecker

A 84 éves kutató május 18-án avatja fel a róla elnevezett tanösvényt a II. kerületi Vörös-kőváron,amely a Magyar Madártani Egyesület (MME) Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya által 2011-ben elindított haragossikló élőhely-védelmi program egyik helyszíne. Az avatáson JaneSoha nem látott felvételek kerültek elő Jane Goodallról. Goodall elsősorban a gyermekekhez szólva mutatja be a környezettudatos neveléssel foglalkozó Rügyek és gyökerek mozgalom alapelveit – mondta el Bitter Zsuzsanna, a Jane Goodall Intézet elnöke. A Jane Goodall tanösvény április 15-től látogatható a közönség számára.

Soha nem látott felvételek kerültek elő Jane Goddallról (National GeographicLenyűgöző képsorok a Dunáról és Budapestről!. Creative/ Hugo van Lawick)

Jane Goodall a főemlőskutatás forradalmasítójaként ismert, 1967-től 2003-ig a Gombéi Természetkutató Intézet igazgatója volt. Előadásai hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte. 1977-ben megalakította a Jane Goodall Természetkutató Intézetet. A környezetvédelembe a jövő nemzedékeit is bevonva 1991-ben Tanzániában létrehozta a fiatalok környezettudatos nevelését célzó Rügyek és gyökerek hálózatot, amelynek munkájában a világ mintegy 100 országában vesznek részt fiatalok és gyerekekNehéz a szülők dolga - vicces fotók gyerekek csínytevéseiről. .

MagyarországAz elmúlt évtizedekben még soha nem volt ilyen sok aranysakál Magyarországon. 2006-ban, a Rügyek és Gyökerek Egyesület megalakításával csatlakozott a hálózathoz, amely 2010 óta Jane Goodall Intézet néven folytatja tevékenységét. Jane Goodall számtalan díj és elismerés birtokosa, 2002 óta az Egyesület Nemzetek Szervezete (ENSZAz ENSZ 193 tagországa cselekvést sürget az óceánok és tengerek védelmében. ) békenagykövete, 2003-ban megkapta az Asztúria hercege díjat, 2004-ben pedig a Brit Birodalom lovagja lett.

Cikkajánló: Így köszönte meg a csimpánz amikor megmentői visszajuttatták a vadonba


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!