Gyönyörű jégbarlang Izlandon

Cimkék: , , , ,

A gleccserekRekordméretű gleccserolvadást regisztráltak. szélHomokvihar tombolt az Indiai-Óceán felett. én ideiglenesen képződő látványosságokat jégbarlangoknak hívják. A jégbarlangok belseje nem mindennapi természeti látványosság. Főként a nyári időszak folyamán a gleccserek felszínén végigfolyó olvadékvizek kisebb-nagyobb patakokat, barázdákat és árkokat alakítanak ki a jégAz Osztrák–Magyar hadsereg katonáinak testét találták meg egy gleccserben. felszínén. A víznyelő lyukakon át az olvadék fokozatosan lehatol egészen a gleccserAz Osztrák–Magyar hadsereg katonáinak testét találták meg egy gleccserben. aljzatáig. A gleccsermalomnak nevezett kürtőkben igen erőteljes koptató tevékenység megy végbe.

Jégbarlang Izlandon

A gleccser képződéséhez elsősorban az kell, hogy az adott terület a Simon Beck óriási hóba taposott rajzai. határ felett legyen és nagy legyen a légköri csapadékA világ legcsapadékosabb települése, ahol évente 11 860 milliméter eső esik. mennyisége. Az örök hó határa az a magassági szint, amelyen felül a légköri csapadék mindig hó formájában hull és a hó soha nem olvad el. Az egymásra halmozódó hórétegek a nagy nyomás következtében a hegylejtőn lefelé mozdulnak és felületükön a napsugarak és melegA szokásosnál 30-40 fokkal melegebb van az Északi-sark környékén. szelek hatása alatt egy kissé megolvadnak. A vízcseppek beszivárognak az alsó rétegekbe és ott újra hidegA nap képe - fagyos Chicago. éri őket, kemény szemekké fagynak, melyek egymáshoz tapadnak és ezáltal sűrű, kemény tömegeket képeznek. A jeges hótömegek egyre lejjebb csúsznak. A nap melege folytatja az olvasztást, a rá következő fagyKristálytisztán fagyott be egy tó vize a Magas-Tátrában. pedig a felolvasztott vizet ismét megfagyasztja.

Jégbarlang Izlandon

A Svínafellsjökull gleccser Izlandon található, mely a Öræfajökull tűzhányó lejtőin alakult ki. A csodás természeti képződményről a képeket a 35 éves fotós  Orvar Thorgeirsson készitette.

Jégbarlang Izlandon

Jégbarlang Izlandon

Jégbarlang Izlandon


Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!Ha tetszett, iratkozz fel hílevelünkre, hogy ne maradj le a friss cikkekről sem!

Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Mit gondolsz erről a cikkről?
  • Nem tetszik
  • Érdekes
  • Gyönyörű
  • Elképesztő
  • Tetszik
  • Átlagos

Ajánló

Szólj hozzá a cikkhez!