Fenséges állat bukkant fel egy alaszkai úton – hatalmas jávorszarvas sétált az autók között

Fenséges állat bukkant fel egy alaszkai autó1912-es nagy sárfogó-verseny. pályán: AnchorageTörténelmi melegrekord dőlt meg Alaszka déli részén. városában egy óriási jávorszarvas lépkedett elő a vadonból, s teljes nyugalommal sétálgatott az sávelválasztó füves részen, oda sem figyelve az őt ámulattal videózó autósokra. A hatalmasTúlméretezett kutyák. agancsRémült szarvascsorda vágtatott át az úton Somogyban. ú állat még a jávorszarvasok látványához szokott helyieket is meglepte, volt aki vissza is tolatott, hogy jobban megcsodálhassa a bikát. Az impozáns jávorszarvas a városi kaland végeztével sértetlenül tért vissza az erdőEgy különleges, mesebeli toronyház a vad alaszkai erdő közepén. be.

A jávorszarvas szarvasfélék legnagyobbra növő faja. A nősténynek nincsen agancsa, a bikának viszont ez a legfőbb jellegzetessége, melynek növekedése elérheti a 7 cm-t is hetente. Az ágak már röviddel a tövük felett kiszélesednek és szétálló, hatalmas lapátokká fejlődnek, melyeknek 40-nél is több csúcsa lehet. Csaknem vízszintesen állnak a fejen, így a jávorszarvas agancsainak fesztávolsága könnyen elérheti a 2 métert.

Hosszú, erőteljes lábai nagy, szétterpeszthető patákban és jól fejlett mellékpatákban végződnek. Ezek növelik a járófelületet és csökkentik a súlyos állat által a talajra gyakorolt nyomást, ami jelentős alkalmazkodást jelent a mocsaras-lápos élettérhez, de a magas hóban is nagyon jól tud mozogni.

Óriási területén belül lápos, mocsaras, nagyrészt elegyes erdőkben él. Ingoványos égeresek és nyíresek, főleg az erdős tundra és a folyóElkészült Kína első, folyó felett haladó autópályája. k menti nagy mocsarak a kedvelt élőhelyei. Nagyon jól és kitartóan úszik, ezért a nagy tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. szigeteit is benépesíti, egyes területeken előszeretettel keresi fel ezeket, ha oda természetes ellensége, a farkasMegszökött egy farkas a Pécsi Állatkertből. nem tud utána menni. Életmódja erősen eltér a többi szarvasRémült szarvascsorda vágtatott át az úton Somogyban. éMesterséges szigetekkel csalogatták vissza a vadvilágot egy hollandiai tóhoz. l, a jávorszarvas ugyanis magányosan él. Igen nagy távolságokra vándorol.

Magnificent moose walks down the street

Meanwhile in Alaska… 😱

Közzétette: VT – 2018. december 14., péntek

Cikkajánló: Hófehér jávorszarvast filmeztek le Svédországban


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!