Fejüknél összenőtt sziámi ikreket választ szét egy magyar orvoscsoport

Szeptemberben végezheti el egy fejüknél összenőttFejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét indiai sebészek. bangladesi sziámiSziámi-iker bálnaborjakat találtak a halászok Mexikó partjainál.  ikerpár végső szétválasztását egy magyar orvoscsoport. Február végén az ikrekÉrdekes eredményeket hozott a NASA ikerkutatása - így működik a szervezet a világűrben. már átestek egy ötórás műtéten, akkor az agyi szállítóér-hálózatát választotta szét a három magyar orvosból álló csapat a bangladesi Dakkában – mondta el Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a csapat egyik tagja. A szakember kiemelte: egyedülálló módon választották szét a koponyájuknál összenőtt ikerpár agyi ereit, ami alapot adhat arra, hogy ezentúl ezt az eljárást használják a világon.

A magyar sebészek – Dr. Pataki Gergely mellett Dr. Hudák István és Dr. Csókay András – endovaszkuláris úton (a vénák felőli agyi megközelítést alkalmazva) választották szét az ereket. A plasztikai helyreállító sebészeti missziókat szervező Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány három orvosa már évek óta lát el betegeket Bangladesben, így került hozzájuk a ritkaFöldkábellel váltják ki a légvezetékeket a Kiskunságban a túzokok védelmében. és bonyolult orvosi eset.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Pataki Gergely az M1 műsorában elmondta, hogy 2,5-3 millió szülésből csupán egy sziámi ikerMint két tojás - aranyos állatpárok. , s ezeknek a hat százaléka a fejüknél összenőtt. A bangladesi Dakkában február 28-án elvégzett műtétÉletmentő agyműtétet hajtottak végre egy aranyhalon. bonyolultságátÚjjáéled a vízzel elárasztott Bözödújfalu temploma. jelzi az is, hogy több külföldi szakember nem vállalta a beavatkozást. A mostani, első műtét után – a tavasz közepén vagy végén – szövettágítókat építenek majd az ikrek koponyája köré, míg a végső szétválasztásra szeptemberben kerülhet sor.

Hudák István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ főorvosa, a sikeres beavatkozást vezető szakember azt mondta, rendkívül magas volt a kockázat, de az új eljárás a jövőben könnyítheti az ilyen típusú műtétek elvégzését. A gyerekekHajóroncstelep Bangladesben - a világ egyik legveszélyesebb munkája. egyébként – a betegségSegítségre vár a vízfejűségben szenvedő bangladesi kisfiú. ük ellenére – jó állapotban voltak a műtét előtt; az agyuk és az artériarendszerük külön fejlődött, míg a vénarendszer közös volt. Ez utóbbit kellett szétválasztaniuk a magyar orvosoknak a már említett endovaszkuláris úton.

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!