Ezekben a városokban a legszennyezettebb a levegő a világon

A világ tíz legszennyezettebbCitarum folyó - a világ legszennyezettebb folyója. levegőjű városOne World Trade Center lesz New York legmagasabb felhőkarcolója. ából hét Indiában található – derült ki az AirVisual és a Greenpeace frissen közzétett 2018-as jelenéséből.

Forrás: U.S. National Archives and Records Administration ,Wikimedia Commons/Suicup

A legszennyezettebb indiai város az Újdelhitől délnyugatra fekvő Gugugram. A toplistán az első öt között szerepel Ghaziabad, Faridabad és Bhivadi is, az első tízbe pedig Noida, Patna és Lucknov került be a szmogÉlet szájmaszkban – film készült a szmogban élő kínaiakról. miatt. Újdelhi a világ legszmogosabb fővárosa az AirVisual levegőminőséget vizsgáló szervezet mérései szerint. A tízes toplistára a pakisztáni Faiszalabad és Lahore, valamint a nyugat-kínai Hotan is feljutott – számolt be róla a The Guardian.

India has seven of the world’s ten most polluted cities

Air pollution costs IndiaŐrizetbe vettek egy galambot Indiában. around $220 billion every year.

📕 Read more: https://wef.ch/2VGFgym

Közzétette: World Economic Forum – 2019. március 6., szerda

 

A Közel-Keleten és Afrikában minden vizsgált város, Dél-Ázsiában a 99 százalékuk, Kelet-Ázsiában 89 százalékuk légszennyezettsége haladta meg a határértéket. Európában Szarajevó levegője a legszennyezettebb.

A két szervezet a világ mintegy 3000 városának levegőjét vizsgálta meg és azt találta, hogy 64 százalékuk átlépte az ENSZENSZ jelentés - Dánia a világ legboldogabb országa, Magyarország a lista végén szerepel. EgészségÉlet szájmaszkban – film készült a szmogban élő kínaiakról. ügyi Világszervezete (WHOWHO: minden negyedik percben meghal egy ember kígyómarás miatt. ) által a PM2,5 méretű mikroszemcsékre megállapított határértéket. (Ez a mikroszemcse 2,5 mikrométernél, az emberi hajszál negyvenedrészénél is kisebb.)

A levegőszennyezettség mértékét a levegőben szálló mikroszemcsék koncentrációja alapján határozták meg. A legkisebb mikroszemcsék mélyen bejutnak a tüdőbe és súlyos egészségkárosodást okoznak. A WHO becslései alapján évente a világon hétmillió ember halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. meg idő előtt a levegő rossz minősége miatt.

A Chicagói Egyetem tavaly közzétett jelentése arra figyelmeztetett, hogy ha hosszú ideig tartósan fennmarad a levegő szennyezettségének szintje, az négy évvel rövidíti meg átlagosan a várható élettartamot Indiában.

AirVisual – World most polluted cities


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!