Elsétáltak az állatvédőkhöz a mérgezett nyíllal meglőtt elefántok, hogy segítséget kérjenek

Három megsebesített elefántÍgy védelmezte anyját a bátor kiselefánt. sétált el tavaly nyár végén a David Sheldrick Wildlife Trust nevű szervezethez, amely hosszú évek óta dolgozik a térségben az elefántokNapokra börtönbe került három újságíró, mert a Zimbabwében zajló elefántvadorzásról írtak. , illetve több más vadon élő afrikai állat megmentésén. Számos árva illetve sérült elefánton segítettek már és mentettek meg a biztos haláltól. Munkatársaik a terepen és a levegőből is figyelik a csordákat, hiszen az elefántok folyamatosan veszélyben vannak a rájuk leselkedő orvvadászokMegölték a világ egyik legnagyobb elefántját. miatt. A három sebesült elefántbikát is orvvadászok lőtték meg mérgezett nyilakkal. Az állatokban szerencsére maradt annyi erő, hogy elsétáljanak a kenyai állatvédő szervezethez, amelynek munkatársai azonnal cselekedtek. A mérgezett nyíllal megsebzett állatokat ellátták, a sebeiket kitisztították, illetve gyógyszerekkel kezelték őket a mérgezés miatt, így végül túlélték a támadását.

Mérgezett nyíllal meglőtt elefántok

A segítséget kérő állatokat az az elefánt vezette el a szervezethez, aki egy olyan nősténnyel alapított családot, akin korábban szintén David Sheldrick Wildlife TrustRégi barátja nyugtatta a mérgezett nyíllal meglőtt elefántot. munkatársai segítettetek. Két utódjuk is született azóta, és az önkéntesek szerint az elefánt emlékezett rá, hogy itt mentették meg a társát és tudta, hogy a szervezetnél biztonságban lesznek és segítenek rajtuk.

Mérgezett nyíllal meglőtt elefántok

Mérgezett nyíllal meglőtt elefántok

Bár az elefántcsontKudarccal zárult az elefántok védelméről szóló tanácskozás. kereskedelmét 1989-ben nemzetközi egyezmény tiltotta be, az afrikai elefántokat ez sem mentette meg attól, hogy egyre közelebb kerüljenek a kihaláshoz. Sajnálatos módon a hatalmas méreteket öltő orvvadászatNapokra börtönbe került három újságíró, mert a Zimbabwében zajló elefántvadorzásról írtak. mára a kihalásKihalt a nyugati fekete rinocérosz . szélére sodorta a fajt. Csak Kenyában az elmúlt néhány évben 150 000-ről az elefántállomány mintegy 30 000-re csökkent.

Mérgezett nyíllal meglőtt elefántok


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!