Egy heti szemét – Gregg Segal megdöbbentő fotósorozata

Gregg Segal kaliforniai fotós új, 7 Days of Garbage című sorozatával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy már egy hét leforgása alatt is hatalmas mennyiségű szemetet termelünk amivel pusztítjuk, tönkretesszük a környezetMennyi idő alatt bomlanak le az általunk használt anyagok a környezetben?. ünket. Segal házaspárokat, lakótársakat, családokat, és egyedül élő embereket is felkért, hogy az általuk 7 nap alatt felhalmozott háztartási hulladékba feküdjenek. Egé26 generációt klónoztak egy egérből. szen megdöbbentő képek születtek.

Egy heti szemét

Egy heti szemét

A fotós arra törekedett, hogy változatos társadalmi és gazdasági háttérrel rendelkező embereket és az általuk felhalmozott hulladékMennyi idő alatt bomlanak le az általunk használt anyagok a környezetben?. mennyiségét örökítse meg. A felhozatal egészen változatos, van aki egyedül annyi szemetet termel, mint egy 4 tagú család, de általánosan is elmondható, hogy a legtöbben sokkal több szemetet termelnek annál, mint ami hosszú távon fenntartható. Segal elmondta, hogy voltak olyan fotóalanyok, akik kiválogatva vitték el a fotózásra a szemetet, és voltak akik valóban mindent magukkal hoztak. Segal modelljei a fotós stúdiójában kialakított erdő talaján, egy homokos tengerparton vagy éppen egy A Csontváz-tó rejtélye. ban fekszenek a szeméthegyIndia legnagyobb szeméthegye jövőre magasabb lesz, mint a Tádzs Mahal. közepén, ezzel személtetve, hogy lassan már mindent beborít a szemétAz eddig véltnél jóval nagyobb kiterjedésű a csendes-óceáni szemétsziget. .

Egy heti szemét

Egy heti szemét

Egy heti szemét

Egy heti szemét

A fotós azt is elmondta, hogy néhányan hezitáltak rajta, hogy belefeküdjenek-e a szemétbe. Segal szerint ez egy kicsit valóban megalázó lehet, ugyanakkor építő jellegű is egyben. Magáról és családjáról is készített ilyen képet, hiszen ő sem kivétel, de próbál környezettudatosan élni.

Egy heti szemét.

Egy heti szemét

Egy heti szemét

Egy heti szemét

Egy heti szemét

Forrás: Gregg Segal Photography/ facebook


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!