Csaknem hangsebességgel száguldó vonattal kötnék össze az ausztrál nagyvárosokat

Csaknem a hang sebességével száguldó, futurisztikusBővelkedik a legekben Kína futurisztikus óriásreptere. vonattal kötné össze az ausztráliai SydneyHatalmas felhőcunami söpört végig Sydney felett. és Brisbane várost egy helyi magánkonzorcium, a Hyperloop One kaliforniai vállalatA világ 10 legnagyobb munkaadója, akik 18 millió alkalmazottat foglalkoztatnak. hivatalos partnere. Az Ultraspeed Australia szerint a csőpostaszerű közlekedési eszközHyperloop - Hollandiában tesztelik a futurisztikus közlekedési rendszert. egy órára rövidítené le a menetidőt AusztráliaKihaltnak vélt patkányfaj bukkant fel Ausztráliában. legnagyobbSzudd - a legnagyobb mocsár a világon. és harmadik legnagyobb városa között, és ez utóbbiból, Brisbane-ből 10 perc alatt el lehetne jutni vele a felkapott keleti parti üdülőhelyre, a Gold Coastra.

Az Elon MuskFellőtték a SpaceX új óriás rakétáját, amely magával vitte a Tesla elektromos autóját. amerikai feltaláló által megálmodott hyperloopUkrajna is beszáll a hyperloop fejlesztésébe - hamarosan elkezdődhet egy tesztpálya építése. utaskapszuláinak sebessége elérhetné az óránkénti 1000 kilométert is. A hangsebesség tengerszinten körülbelül 1200 kilométer/óra, ami a magassággal csökken, 15 ezer méteren már csak 1060 kilométer óránként.

Steve Artis, a konzorcium igazgatója szerint a vákuumtechnológián alapuló hyperloop egyformán alkalmas nagy távolságú utazásokra és ingázására. Hozzátett, hogy méretei és nagyobb városai közti óriási távolságok miatt Ausztrália ideális terep a futurisztikus közlekedési rendszerMegépülhet az első hyperloop pálya az Egyesült Államokban. kiépítésére.

Az Ultraspeed Australia jelenleg pénzügyi támogatókat tervez a projekthez, amely állításuk szerint olcsóbb megoldás lenne bármely más tömegközlekedési eszköznél. A tervezett első hyperloopot később meghosszabbítanák Ausztrália második legnagyobb városáig, Melbourne25 millió dollárért kelt el Ausztrália legdrágább lakása. -ig, és az egész beruházás 30 milliárd amerikai dollárba kerülne. A tervről a napokban adnak részletesebb tájékoztatást.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!