Beértek az első zöldségek az antarktiszi üvegházban

Begyűjtötték az első zöldségeket a kutatók a Német Űrközpont antarktiszi „üvegházában”, amelyet egy konténerben alakítottak ki, és amelyben talaj, napfényFényvédő hatású molekulákat találtak az Antarktiszon élő virágos növényekben. és növényvédőszerek használata nélkül kezdtek termeszteni zöldséget és gyümölcsöt az év elején. Az Alfred Wegener Intézethez tartozó Neumayer állomás kutatói azt közölték, hogy 3,6 kilogramm zöldsalátát, 18 darab uborkát és 70 retket szedtek a konténerben, miközben azon kívül, az örök jég birodalmában mínusz 20 Celsius-fok uralkodik.

Forrás: Alfred-Wegener-Institut/Thomas Steuer, Creative Commons Lizenz CC-BY 4.0

A Német Űrközpont közleménye szerint a tudósok azt remélik, hogy hetente 4-5 kilogramm zöldséget és gyümölcsöt gyűjthetnek be. A különlegesOrrfacsaró bűzt árasztó, gigantikus méretű virágok nyílnak egy amerikai botanikus kertben. körülmények közötti növénytermesztéssel a német szakemberek a fedélzetén legényseggel a Marsra és Holdra tartó missziók tesztelését segítik.

Forrás: Alfred-Wegener-Institut
Forrás: DLRŰrparadicsomot akar termeszteni a német űrközpont.

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASANASA: a Marsra lépést nem kerülheti el az ember. a Nemzetközi Űrállomáson már sikeresen termesztett zöldségeket. Az antarktiszi projekt célja, hogy több fajta olyan zöldséget növesszenek, amelyeket majd a Marson és a Holdon is lehet termeszteni.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!