A világ 6 legszebb csatornája

A brit bbc.com összeállította listáját, amire az általa legszebbnek titulált hat olyan városA festői szépségű Sidi Bou Said, avagy a tunéziai Santorini. került fel, melyet egy, vagy több csatornaReitter Ferenc álma - hajózható csatorna a Nagykörút helyén. szel több részre.

Bruges, Belgium

Nyugat-Flandria fővárosa csodálatos, ám egyben alulértékelt is, nem tartozik Európa legnépszerűbb úti céljai közé. A rendkívül jó állapotban fennmaradt gótikus stílusú városközpontban járva szinte érezhetjük, hogy miként éltek itt évszázadokkal korábban az öreg festőmesterek. A csatornán végighajózva olyan, mintha egy vizesárokban lennénk, mely körbeveszi a régi várost: a Djiver folyóReitter Ferenc álma - hajózható csatorna a Nagykörút helyén. n haladva antik üzletek, templomok és fák szegélyezte régi házak oromfalai idézik fel az elmúlt korok történeteit.

Bruges, Belgium

Bangkok, Thaiföld

A nyüzsgő ázsiai metropoliszban az ember elsőre lépten, nyomon a fényreklámokba, a dudáló tuk-tuk személyszállíEltűnt egy boszniai tó vize. kra és utcai árusokba botlik. Azonban előbb utóbb, ha bejárjuk a várost, szembe találjuk magunkat az utolsó megmaradt csatornával. Az 1800-as években még Bangkokot beháA göndör szőrű lovak. zó csatornákból mára már csak töredéke maradt meg: a belvárosban, Thonburi szomszédságában, és a külső zöld övezetben, ahol a földművesek és halászokÚszó jéghegyen rekedt sarki rókát mentettek meg kanadai halászok. járnak és kelnek át rajta nap, mint nap.

Bangkok, Thaiföld

Tigre, Argentína

Ha Buenos Aires-ben vonatra szállunk, és megérkezünk meg Tigrebe, a vízpartra, az első dolog, amit észreveszünk –a rengeteg csempén, vaskorlátokon és régi utcai lámpákon kívül –, hogy az élet itt ténylegesen a vízFolyómederbe botlott a Curiosity a Marson. körül forog. Az összes kis hangulatos öregecske ház, ahelyett, hogy például múzeum, vagy könyvtár lenne, egy kenu klubnak ad helyet. A város a Paraná folyó deltájánál épült, ezért tulajdonképpen nem is tudunk egy egységes városról beszélni, inkább csak mint rengetek kis szigetecske gyűjtőnevéről, ahol rengeteg elegáns nyaralót, rozoga halászházat és tábori stílusú üdülőhelyet lehet találni. Egyes részein elég mély a víz, hogy vízitaxik, illetve privát csónakok üzemeljenek rajta, míg más részeit benőtték a vízinövények, illetve ceibo fák, így maximum csak egy egyszerű kis csónakkal lehet rajtuk átkelni.

Tigre, Argentína

Annecy, Franciaország

A gyönyörű, kékes-zöld színű víz különlegesMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. hangulatot teremet a csatorna mentén. Ha itt járunk, mindenképp érdemes benézni a csatorna-menti éttermek és vendéglők egyikébe, hogy miközben egy finom helyi specialitás és egy pohárka bort kóstolgatunk, be tudjuk fogadni ennek a nem mindennapi helynek a légkörét. Érdekesség még, hogy egy háromszög alakú szigetIzland - a vulkánok és gejzírek országa. is található a Thiou folyón, a Palais de I’Isle, mely az idők folyamán sokféle funkciót betöltött: volt már lakhely, bíróság, börtön és most jelenleg pedig múzeum.

Annecy, Franciaország

Giethoorn, Hollandia

Az Amszterdam melletti kisváros egy ingoványos mocsárvidékből nőtte ki magát a XII. században, mikor a helyi földművesek csatornákat ástak, hogy portékáikat valamilyen módon szállítani tudják. Giethoorn a mai napig 6.4 km vízi úttal rendelkezik, melyet több mint 150 faBonsai - ősi kertművészet. -gyaloghíd keresztez és nádtetős házak egész sora szegélyezi. Mivel az utak nem érnek el a régi városközpontba, így 2500 helyi lakos napi szinten csónakázik át rajta.

Giethoorn, Hollandia

El Gouna, Egyiptom

A nem túl régen, 1990-ben építeni kezdett várost szándékosan üdülőhelynek tervezték. A Vörös-tengerből eredő lagúnák türkiz színben tündökölnek, ahogy elhaladnak sorra a kis szigetekEladó a meseszép olaszországi Li Galli szigetcsoport. mellett, melyeken az okkersárga szállodák és villák már-már beleolvadnak a sivatagi tájba. Ha esetleg a forróság már túlságosan is nagy lenne, nincs is jobb, mint a közeli strandElképesztő összefogásnak köszönhetően tisztult meg India szemétben fuldokló tengerpartja. egyikén a vízbe vetni magunkat.

El Gouna, Egyiptom

Forrás:azutazo.hu


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!