A világ 10 legnagyobb akváriuma

Egy otthoni akváriumSzinte az összes hal elpusztult egy tokiói tengeri akváriumban. tartályának átlagos mérete 100-200 liter, bár néhány akvarista több ezer literes akváriumokat épít magának. A nyilvános akváriumok azonban az otthoniaknál jóval nagyobbak lehetnek. Közülük azonban csak néhány van akkora, hogy felkerüljön a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. legnagyobbSherman tábornok - a legnagyobb térfogatú fa a világon. akváriumainak listájára, az olyan akváriumok közé, melyekben cetcápákat és nagy ördögrájákat tartanak. Ilyen vízi élőlényekhez hatalmas tartályokra van szükség.

Hogy össze tudjuk hasonlítani ezeket az óriási akváriumokat, a tartályok méretét (liter) vettük alapul. A legtöbb akváriumnak több tartálya is van és a bennük található vízKülönleges fotók, amiken egyszerre látható a víz feletti és víz alatti világ. összesített mennyisége jóval nagyobb is lehet, de csak a legnagyobb akvárium tartályt vesszük figyelembe.

Íme a világ legnagyobb akváriumai

Nyugat-Ausztráliai Akvárium (3,5 millió liter)

Perth tengerparti külvárosában található a Nyugat-Ausztráliai Akvárium, röviden AQWA, mely AusztráliaRitka tengeri emlős sodródott partra Ausztráliában. legnagyobb akvárium tartályával rendelkezik. Az akvárium fő tartálya 40 m hosszú és 20 m széles, 3,5 millió l tengervizet tartalmaz. 98 m-es víz alatti csatorna tartozik hozzá. Különdíj ellenében búvárkodni is lehet, így még közelebbről lehet megnézni a halakat, cápákat, rájákat, az akvárium búvárvezetőjével fel lehet fedezni a fő tartályt.

Nyugat-Ausztráliai Akvárium

Genovai Akvárium (3,5 millió liter)

Az Expo 92-re építették a Genovai Akváriumot Olaszországban, mely egyike Európa legnagyobb akváriumainak. 70 tartályában több mint 6000 állat számára alakítottak ki tengeri és szárazföldi élőhelyeket. Néhány tartályban különböző vidékeket jelenítettek meg, mint a Földközi-tengerTöbb ezer tengeri állat teteme borítja a floridai partokat. , a Vörös-tenger és az Atlanti-óceán. A leglátványosabb az, amelyikben a cápákHatalmas cápa "óvodára" bukkantak az Atlanti-óceán mélyén. , a delfinek és a fókák élnek.

Genovai Akvárium

Shanghai Óceáni Akvárium (3,5 millió liter)

A Shanghai Óceáni Akvárium Ázsia egyik legnagyobb akváriuma. 9 kiállítási zónája van, melyek többek közt KínaA világ legnagyobb kétéltű repülőgépe készült el Kínában. , a Sarkvidék és Ausztrália élővilágát is bemutatják. A Kínai Zónában veszélyeztetett kínai halfajok élnek, köztük a Jangce-folyó ritkaElőször bukkantak a rubin tengeri sárkány élő példányaira. és értékes fajai. Az akvárium legfőbb attrakciója a vízalatti alagút. 155 m-rel ez a világ leghosszabb víz alatti alagútja.

Shanghai Óceáni Akvárium

uShaka Tengeri Világ (4 millió liter)

Az uShaka Tengeri Világ Durban városában, Dél-Afrikában található. 32 tartályos akváriuma a legnagyobb Afrikában. A tengeri élőlényekA legkülönösebb és legijesztőbb élőlényeket fogja ki a tengerből egy orosz halász. szinte minden faját megtaláljuk itt, a csikóhaltól kezdve a cápákig és delfinekig. Az Akváriumot úgy építették meg, hogy egy régi hajóGiethoorn - a "holland Velence". roncshoz hasonlít, melyben számos kávézót és éttermet alakítottak ki. Az éttermek közül a legfigyelemreméltóbb a “The Cargo Hold”, melyben egy egész fal méretű akvárium van, tele cápákkal, melyeket az étterem legtöbb pontjáról látni lehet.

uShaka Tengeri Világ

Monterey-öböl Akvárium (5 millió liter)

A Monterey-öböl Akvárium Kaliforniában, Monterey egykori konzervgyárának helyén található. Az akvárium számos kiállítás mellett két gigantikus méretű tartállyal is büszkélkedhet. Központi darabja az Ocean’s Edge Wing, mely egy 10 m magas, 1,3 millió literes tartály, amelyben KaliforniaLégifelvételeken az óriási mértékű kaliforniai elsivatagosodás. partvidékének élővilágát lehet megnézni. A másik egy 5 millió literes tartály az Outer Bay Wingben, mely egyike a világ legnagyobb egytáblás üvegeinek. A tengeri élőlények közül láthatunk itt rájákat, medúzákat, tengeri vidrákat és számos egyéb vízi élőlényt, melyeket a vízszint alatt és felett is meg lehet figyelni.

Monterey-öböl Akvárium

TurkuaZoo (5,8 millió liter)

A 2009-ben megnyílt TurkuaZoo TörökországA világ legnagyobb földalatti városát fedezhették fel Törökországban. első hatalmas akváriuma, benne esőerdőA világ legnagyobb fatárolója. vel, mocsaras erdővel és a trópusi vizek vidékével. Az akvárium a Forum Istanbul bevásárlóközponton belül található és egy 80 m hosszú, víz alatti alagutat alakítottak ki benne. A TurkuaZoo-ban kb. 10.000 tengeri élőlényRitkán látott tengeri élőlényt filmeztek le a Mexikói-öbölben. lakik, köztük tigriscápák, óriás ráják és piranhák, melyeket 29 különböző kiállításon lehet megtekinteni. A legnagyobb tartálya 5,8 millió liter vizet tartalmaz.

TurkuaZoo

L’Oceanogràfic (8 millió liter)

A L’Oceanográfic egy tengeri komplexum, ahol tengeri élőlényeket mutatnak be. Spanyolországban, a Művészetek és Tudományok Városa elnevezésű komplexumban alakították ki. Az Oceanográfic-ban található Európa legnagyobb akváriumi tartálya és több mint 45.000 tengeri élőlény lakik itt. Ezek két emeleten kilenc víz alatti tornyot töltenek meg, különböző tengeri ökoszisztémákat ismertetnek meg a látogatókkal. Két víz alatti tornyot egy 35 m-es víz alatti alagútFelrobbant egy benzint szállító tartálykocsi egy norvégiai tenger alatti alagútban. kapcsol össze, tartályában cápák és ráják élnek 8 millió liter vízben.

L’Oceanogràfic

Okinawa Churaumi Akvárium (8,8 millió liter)

Az Okinawa Churaumi Akvárium az Oceán Expo Parkban, Japánban található és 2002-ben nyitották meg. Az akvárium fő tartálya, a Kuroshio Sea, 8,8 millió liter vizet tartalmaz és 60 cm vastag akrilüvege 8,2×22,5 méteres. Az akvárium megnyitásakor ez volt a világon a legnagyobb ilyen típusú panel. Cetcápákat, rájákat és számos egyéb halfajt mutatnak be a Kuroshio Sea-ben. 2010 júliusában négy ördögrája is született itt.

Okinawa Churaumi Akvárium

Dubai Mall Akvárium (11,5 millió liter)

A DubaiÉpül a világ legnagyobb óriáskereke Dubaiban. Mall a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, mely a 20 milliárd dolláros Burj Dubai komplexum része Dubaiban. A bevásárlóközpontDubaiban épül a világ legnagyobb bevásárlóközpontja. egyik legfontosabb eleme a hatalmas akvárium tartály, melyben 11,5 millió liter víz van. Az akváriumban több mint 33.000 állat él, köztük 400 cápaRitka felvétel – videóra vették ahogy, a kardszárnyú delfinek levadásznak egy cápát. és rája. A Guiness Rekordok Könyvébe a “Világ legnagyobb akril panelje” címszó alatt került be. Ez az üvegtábla 8,3×32,88 m és 75 cm vastag, maga mögé utasítva ezzel a japán Okinawa Churaumi Akváriumot. 2010 februárjában a cápákkal teli tartály léket kapott, a bevásárlóközpontot azonnal ki kellett üríteni.

Dubai Mall Akvárium

Georgia Akvárium (27 millió liter)

A GeorgiaGeorgia Aquarium - a világ egyik legnagyobb akváriuma. Akvárium Atlantában a világ legnagyobb akváriuma, ahol több mint 100.000 tengeri élőlény él. A 2005-ben megnyílt akvárium nagyrészt a Home Depo egyik alapíA világ legnagyobb tavai. ja, Bernie Marcus 250 millió dolláros adományából épült fel. A Georgia Akvárium az egyetlen Ázsián kívüli létesítmény, ahol cetcápák is vannak. A cápákat egy hatalmas, 27 millió literes tartályban tartják az Ocean Voyager kiállításon. A cápák fogságban tartásával kapcsolatban akadtak ellenzők is és az aggodalmat tovább fokozta, hogy kettő közülük elpusztult.

Georgia Akvárium


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!