A világ 10 legnagyobb akváriuma

Egy otthoni akváriumSzinte az összes hal elpusztult egy tokiói tengeri akváriumban. tartályának átlagos mérete 100-200 liter, bár néhány akvarista több ezer literes akváriumokat épít magának. A nyilvános akváriumok azonban az otthoniaknál jóval nagyobbak lehetnek. Közülük azonban csak néhány van akkora, hogy felkerüljön a világMS Turanor - a világ legnagyobb napenergiával működő hajója. legnagyobbAllure of the Seas - a világ legnagyobb utasszállító óceánjáró hajója. akváriumainak listájára, az olyan akváriumok közé, melyekben cetcápákat és nagy ördögrájákat tartanak. Ilyen vízi élőlényekhez hatalmas tartályokra van szükség.

Hogy össze tudjuk hasonlítani ezeket az óriási akváriumokat, a tartályok méretét (liter) vettük alapul. A legtöbb akváriumnak több tartálya is van és a bennük található vízKülönleges fotók, amiken egyszerre látható a víz feletti és víz alatti világ. összesített mennyisége jóval nagyobb is lehet, de csak a legnagyobb akvárium tartályt vesszük figyelembe.

Íme a világ legnagyobb akváriumai

Nyugat-Ausztráliai Akvárium (3,5 millió liter)

Perth tengerparti külvárosában található a Nyugat-Ausztráliai Akvárium, röviden AQWA, mely AusztráliaRitka tengeri emlős sodródott partra Ausztráliában. legnagyobb akvárium tartályával rendelkezik. Az akvárium fő tartálya 40 m hosszú és 20 m széles, 3,5 millió l tengervizet tartalmaz. 98 m-es víz alatti csatorna tartozik hozzá. Különdíj ellenében búvárkodni is lehet, így még közelebbről lehet megnézni a halakat, cápákat, rájákat, az akvárium búvárvezetőjével fel lehet fedezni a fő tartályt.

Nyugat-Ausztráliai Akvárium

Genovai Akvárium (3,5 millió liter)

Az Expo 92-re építették a Genovai Akváriumot Olaszországban, mely egyike Európa legnagyobb akváriumainak. 70 tartályában több mint 6000 állat számára alakítottak ki tengeri és szárazföldi élőhelyeket. Néhány tartályban különböző vidékeket jelenítettek meg, mint a Földközi-tengerGavin, a fotómodell hal. , a Vörös-tenger és az Atlanti-óceán. A leglátványosabb az, amelyikben a cápákHatalmas cápa "óvodára" bukkantak az Atlanti-óceán mélyén. , a delfinek és a fókák élnek.

Genovai Akvárium

Shanghai Óceáni Akvárium (3,5 millió liter)

A Shanghai Óceáni Akvárium Ázsia egyik legnagyobb akváriuma. 9 kiállítási zónája van, melyek többek közt KínaA világ legnagyobb kétéltű repülőgépe készült el Kínában. , a Sarkvidék és Ausztrália élővilágát is bemutatják. A Kínai Zónában veszélyeztetett kínai halfajok élnek, köztük a Jangce-folyó ritkaElőször bukkantak a rubin tengeri sárkány élő példányaira. és értékes fajai. Az akvárium legfőbb attrakciója a vízalatti alagút. 155 m-rel ez a világ leghosszabb víz alatti alagútja.

Shanghai Óceáni Akvárium

uShaka Tengeri Világ (4 millió liter)

Az uShaka Tengeri Világ Durban városában, Dél-Afrikában található. 32 tartályos akváriuma a legnagyobb Afrikában. A tengeri élőlényekA legkülönösebb és legijesztőbb élőlényeket fogja ki a tengerből egy orosz halász. szinte minden faját megtaláljuk itt, a csikóhaltól kezdve a cápákig és delfinekig. Az Akváriumot úgy építették meg, hogy egy régi hajóGiethoorn - a "holland Velence". roncshoz hasonlít, melyben számos kávézót és éttermet alakítottak ki. Az éttermek közül a legfigyelemreméltóbb a “The Cargo Hold”, melyben egy egész fal méretű akvárium van, tele cápákkal, melyeket az étterem legtöbb pontjáról látni lehet.

uShaka Tengeri Világ

Monterey-öböl Akvárium (5 millió liter)

A Monterey-öböl Akvárium Kaliforniában, Monterey egykori konzervgyárának helyén található. Az akvárium számos kiállítás mellett két gigantikus méretű tartállyal is büszkélkedhet. Központi darabja az Ocean’s Edge Wing, mely egy 10 m magas, 1,3 millió literes tartály, amelyben KaliforniaLégifelvételeken az óriási mértékű kaliforniai elsivatagosodás. partvidékének élővilágát lehet megnézni. A másik egy 5 millió literes tartály az Outer Bay Wingben, mely egyike a világ legnagyobb egytáblás üvegeinek. A tengeri élőlények közül láthatunk itt rájákat, medúzákat, tengeri vidrákat és számos egyéb vízi élőlényt, melyeket a vízszint alatt és felett is meg lehet figyelni.

Monterey-öböl Akvárium

TurkuaZoo (5,8 millió liter)

A 2009-ben megnyílt TurkuaZoo TörökországA világ legnagyobb földalatti városát fedezhették fel Törökországban. első hatalmas akváriuma, benne esőerdőA világ legnagyobb fatárolója. vel, mocsaras erdővel és a trópusi vizek vidékével. Az akvárium a Forum Istanbul bevásárlóközponton belül található és egy 80 m hosszú, víz alatti alagutat alakítottak ki benne. A TurkuaZoo-ban kb. 10.000 tengeri élőlényRitkán látott tengeri élőlényt filmeztek le a Mexikói-öbölben. lakik, köztük tigriscápák, óriás ráják és piranhák, melyeket 29 különböző kiállításon lehet megtekinteni. A legnagyobb tartálya 5,8 millió liter vizet tartalmaz.

TurkuaZoo

L’Oceanogràfic (8 millió liter)

A L’Oceanográfic egy tengeri komplexum, ahol tengeri élőlényeket mutatnak be. Spanyolországban, a Művészetek és Tudományok Városa elnevezésű komplexumban alakították ki. Az Oceanográfic-ban található Európa legnagyobb akváriumi tartálya és több mint 45.000 tengeri élőlény lakik itt. Ezek két emeleten kilenc víz alatti tornyot töltenek meg, különböző tengeri ökoszisztémákat ismertetnek meg a látogatókkal. Két víz alatti tornyot egy 35 m-es víz alatti alagútFelrobbant egy benzint szállító tartálykocsi egy norvégiai tenger alatti alagútban. kapcsol össze, tartályában cápák és ráják élnek 8 millió liter vízben.

L’Oceanogràfic

Okinawa Churaumi Akvárium (8,8 millió liter)

Az Okinawa Churaumi Akvárium az Oceán Expo Parkban, Japánban található és 2002-ben nyitották meg. Az akvárium fő tartálya, a Kuroshio Sea, 8,8 millió liter vizet tartalmaz és 60 cm vastag akrilüvege 8,2×22,5 méteres. Az akvárium megnyitásakor ez volt a világon a legnagyobb ilyen típusú panel. Cetcápákat, rájákat és számos egyéb halfajt mutatnak be a Kuroshio Sea-ben. 2010 júliusában négy ördögrája is született itt.

Okinawa Churaumi Akvárium

Dubai Mall Akvárium (11,5 millió liter)

A DubaiÉpül a világ legnagyobb óriáskereke Dubaiban. Mall a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, mely a 20 milliárd dolláros Burj Dubai komplexum része Dubaiban. A bevásárlóközpontDubaiban épül a világ legnagyobb bevásárlóközpontja. egyik legfontosabb eleme a hatalmas akvárium tartály, melyben 11,5 millió liter víz van. Az akváriumban több mint 33.000 állat él, köztük 400 cápa és rája. A Guiness Rekordok Könyvébe a “Világ legnagyobb akril panelje” címszó alatt került be. Ez az üvegtábla 8,3×32,88 m és 75 cm vastag, maga mögé utasítva ezzel a japán Okinawa Churaumi Akváriumot. 2010 februárjában a cápákkal teli tartály léket kapott, a bevásárlóközpontot azonnal ki kellett üríteni.

Dubai Mall Akvárium

Georgia Akvárium (27 millió liter)

A GeorgiaGeorgia Aquarium - a világ egyik legnagyobb akváriuma. Akvárium Atlantában a világ legnagyobb akváriuma, ahol több mint 100.000 tengeri élőlény él. A 2005-ben megnyílt akvárium nagyrészt a Home Depo egyik alapíA világ legnagyobb tavai. ja, Bernie Marcus 250 millió dolláros adományából épült fel. A Georgia Akvárium az egyetlen Ázsián kívüli létesítmény, ahol cetcápák is vannak. A cápákat egy hatalmas, 27 millió literes tartályban tartják az Ocean Voyager kiállításon. A cápák fogságban tartásával kapcsolatban akadtak ellenzők is és az aggodalmat tovább fokozta, hogy kettő közülük elpusztult.

Georgia Akvárium


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!