A rénszarvasok nyugalma miatt utasították el egy szélerőmű megépítését Norvégiában

Az illetékes norvég hatóság elutasította egy szélerőműtelep építési engedélyének kiadását, mert a térség EurópaHat ország fogott össze az európai hiúzok megmentése érdekében. utolsó természetes környezetében élő rénszarvas-populációjának élőhelye, és attól tartanak, hogy az építmény megzavarná az állatokat.

Forrás: Bjørn Christian Tørrissen/Wikimedia Commons

Az energiaügyi minisztérium szerint a százhúsz megawattos projekt ugyan fellendíthetné a gyéren lakott dél-norvégiai Bygland gazdaságát, azonban a térségben lévő rénszarvas-rezervátum miatt a terv nem valósulhat meg. NorvégiaNorvég geológusok a híres Szószék-szikla összeomlásától tartanak. déli hegységében több mint 35 ezer rénszarvas él, ez a terület az európai vadon élő rénszarvas-populáció utolsó erődítménye – emlékeztetett a norvégiai környezetvédelmi ügynökség.

Forrás: Per Harald Olsen(Perhols)/Wikimedia Commons

Az utak, vasutakVasutak a világ körül. , víztárolók és nyaralóházak zavarják a csordákat. Múlt év novemberében alig egy hét alatt mintegy száztíz rénszarvast gázoltak el tehervonatok. Az ország északi, sarkvidéki térségében élő számi bennszülöttek még mindig rénszarvasok-tenyésztésből élnek, az éghajlatváltozás, a téli legelők gyakori fagyása és olvadása az ottani populációt is tizedeli.

Norvégia jelentős energiaexportőr, belföldi energiaszükségleteinek körülbelül 99 százalékát vízerőműA világ egyik legszárazabb sivatagában építene vízerőművet egy chilei vállalat. vekkel állítja elő, a többletet Hollandiának és észak-európai szomszédjainak exportálja.

Forrás: Karen Laubenstein/ U.S. Fish and Wildlife Service


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!