A rejtélyes agyaghadsereg

Az agyaghadsereg az első kínai császár, Qin Shi Huangdi (Csin Si Huang-ti) sírhelyét védő agyagkatonák, lovakIlyen, amikor a lovak bajszot növesztenek. , kocsik és zenészek elnevezése. Az ókori Xian (Hszien) városBagan, az ezer templom vidéke Myanmarban. közelében, Shaanxi (Sanhszi) tartományban, a Lishan (Lisan) hegységben található szobrokat helyi földművesek kút"Annyian vannak, mint az oroszok" - Éjszakai forgalom Moszkvában. ásás során fedezték fel 1974 márciusában, négy méteres mélységben. A figurák magassága 184-197 centiméter között változik, attól függően, hogy milyen szerepet töltöttek be a hadseregben, a legmagasabbak a tábornokok. Az alakok között vannak katonák, parasztok, lovak, hivatalnokok, akrobaták, lány-szobrokLenyűgöző szobrok uszadékfából - Jeffro Uitto alkotásai. , erőművészek és zenészek. A jelenlegi becslések szerint a 3 nagy egységre tagolódó árok- és gödörrendszerben körülbelül 8000 katonaKözel száz éve érintetlen az I. világháborúban elesett katona szobája. , 130 harci szekér 520 Így festenek a lovak alulnézetből. val, illetve 150 lovas található – többségük még mindig a föld alatt van betemetve. 1987-ban került fel az UNESCOAz UNESCO szerint nem Kolumbusz Kristóf hajóját találták meg Haiti partjainál. Világ10 hely, ahova sosem juthatsz el. örökségek listájára.

A kína agyaghadsereg

A hadsereget Qin Shi Huangdivel temették el i. e. 209-210-ben. Az építmény és a szobrok célja az volt, hogy biztosítsák a császár uralmát a túlvilágon is.  A sírkamra egy 76 méter magas, 350 méter hosszú és 345 méter széles földpiramis mellett található. A sírt nem nyitották ki, abban a reményben, hogy érintetlen marad, a helyszínnek csak egy részét ásták ki. A sírkamrát úgy építették, hogy császári palotaként szolgálhasson. Számos hivatalt, csarnokot és más épületeket tartalmaz, amik fallal és kapubejáratokkal vannak. Megtalálták a sírhelyen dolgozó munkások maradványait is, ezért feltételezhetően élve zárták be őket, hogy a sírRitka római kori kocsisírt tártak fel Aquincumban. titkairól és kincseiről senkinek ne tudjanak beszélni.

A kína agyaghadsereg

Négy árkot tartanak számon, amelyek kb. 1,5 kilométer hosszúságúak a keleti dombon és kb. 5 méter mélyek. Ezek a sírhely falain kívül helyezkednek el, mintegy a sírt védve a keleti leigázott államok ellen. A 230 méter hosszúságú első árok tartalmazza a 6000 katonából álló fő hadsereget. 11 folyosója van, ezek közül egyesek 3 méter szélesek, téglákkal vannak kirakva és hatalmas gerendákkal megtámasztott mennyezettel vannak megerősítve. A faII. világháborús felszereléseket nyelnek el a fák Oroszországban. -mennyezetet náddal és agyaggal vonták be a vízhatlanság miatt, azután még földdel is leborították, így 115 méteres dombként magasodik a felszín fölé. A halmot fűvel és fával borítottak be. A második árokban lovassági és gyalogos csapatok találhatóak, valamint harci szekerek, amik mintegy katonai őrséget állnak. Itt körülbelül 1500 katona szobrát találták. A harmadik árokban a vezérállás található, 68 szoborral, magasrendű tisztekkel és egy harci szekérrel. A negyedik árok üres.

A kína agyaghadsereg

A kína agyaghadsereg

A kína agyaghadsereg

A kína agyaghadsereg

A kína agyaghadsereg

A kína agyaghadsereg

A kína agyaghadsereg

A kína agyaghadsereg


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!