A Nemzetközi Űrállomást bemutató panorámafelvételekkel bővült a Google Street View

A FöldA Föld visszafordíthatatlanul veszélyes üvegházzá válhat. körül keringő Nemzetközi Űrállomáson (ISS) készített panorámafelvételekkel bővült szerdán a GoogleÚj térkép a globális erdőirtásról. térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street ViewMár a Parlament is bejárható virtuálisan a Street View segítségével. , lehetővé téve a felhasználók számára, hogy saját maguk fedezzék fel az űrállomás mind a 15 modulját, és megismerjék az asztronautákMegnyitják a Nemzetközi Űrállomást a kereskedelmi űrutazások számára. mindennapjait. A Google az emberrel történő első holdra szállás 48. évfordulójához időzítve jelentette meg az idén tízéves Street View első gravitáció-mentes gyűjteményét – olvasható a Google sajtóirodaA Google elképesztő irodái - Dublin, London, Tel-Aviv. közleményében.

A Nemzetközi ŰrállomásMegnyitják a Nemzetközi Űrállomást a kereskedelmi űrutazások számára. mind a 15 modulján végigkalauzoló virtuális túrán a felhasználók olyan érdekes feljegyzésekkel is találkozhatnak, mint hogy hol edzenek az űrhajósok, milyen ételeket esznek, és hol végzik a tudományos kísérleteket. Ez az első Street View gyűjtemény, amely jegyzeteket is tartalmaz: ez korábban csak a Google Arts & Culture alkalmazáson belül volt elérhető.

Az érdeklődők beleshetnek a Columbus kutatólaboratóriumba, ahol az űrhajósok számos tudományos kísérletet végeznek, valamint kinézhetnek azon az apró ablakon, amelyen keresztül az űrállomáson kívül zajló eseményeket, például a robotokRobotok szurkolnak egy dél-koreai baseballcsapatnak. munkáját, vagy a közeledő járművek dokkolását szokták figyelemmel kísérni az asztronauták. A felhasználók ezen kívül az immár 16 éve működő űrállomáson kikötő két járművet, a SpaceXEgymillió embert juttatna el a Marsra a következő 50-100 évben Elon Musk. Dragont és az Orbital Cygnust is megtekinthetik közelebbről.

Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség (ESA) asztronautája hat hónapig végzett repülőMaho Beach - a tengerpart ahol repülők szállnak a strandolók feje fellett. mérnöki munkákat az ISS fedélzetén, és ez idő alatt segített felvételeket készíteni a Street View funkcióhoz. Az űrbéli körülmények miatt a fotóRitkán látott történelmi Fotók. záshoz nem lehetett használni a Google hagyományos felvevőeszközeit – hátra, vagy állványra helyezhető fényképezőgépek -, ezért a cég munkatársai az amerikai űrkutatási hivatallal (NASAMegnyitják a Nemzetközi Űrállomást a kereskedelmi űrutazások számára. ) együttműködve oldották meg, hogy a már eleve az űrállomáson lévő fényképezőgépekkel és egyéb felszerelésekkel lehessen elkészíteni a felvételeket, amelyeket aztán a FöldÍgy nézhetett ki a kék Mars. ön gyúrtak össze 360 fokos panorámafelvételekké.

Ide kattintva máris kezdődhet a Nemzetközi Űrállomás mind a 15 modulján végigkalauzoló virtuális túra


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!