A legnagyobb tömör arany Buddha-szobor a világon

6

A bangkoki AranyA világ 10 legnagyobb aranybányája. BuddhaA világ 7 legnagyobb szobra. -szoborCrazy Horse Memorial - a lengendás Őrült ló szobra. a Traimit buddhistaShwedagon Paya - aranyozott buddhista szentély . templomLenyűgöző templomegyüttes a felhők fölé magasodó Fanjing hegy tetején - videó. ban áll. Az öt és fél tonna súlyú szobor a világ legnagyobbTodaiJi - a legnagyobb fából épült templom a világon. arany Buddhája, átmérője 3,77 méter, magassága 3,04 méter, az alappal együtt 4,79 méter magas. Súlya 5,5 tonna, alapanyaga 18 karátos arany, amelynek értéke 28,5 millió font (mintegy 11 milliárd forint).

A szobor korát nagyjából 700 évre teszik. Az alkotást évszázadokon át festett és színes üvegmozaikokkal díszített gipsz borította, hogy a ThaiföldHalak népesítik be Bangkok egykori, nyüzsgő bevásárlóközpontját. mai területére betörő támadók elől elrejtsék valódi értékét. A szobor az úgynevezett Szúkhóthaj-stílusban készült, erre utal a tojás alakú fej.

7

A Buddha először valószínűleg Szukhótjabban állt, majd a 15. század elején Ajuthajába, a folyók által körbevett szigetvárosba szállították. A várost 1767-ben elpusztították a burmaiak. Negyedszázad múlva BangkokHalak népesítik be Bangkok egykori, nyüzsgő bevásárlóközpontját. lett a harmadik thai királyság központja, ahova a rombolást túlélő szobrokSzemétből alkotás - lenyűgöző állatszobrokat készít a portugál művész. jelentős részét vitték. Így került az arany Buddha is a városba.

A szobrot a Csoti Naram-templomban állították fel, amit IV. és V. Ráma uralkodása alatt elhanyagoltak. Az 1930-as években a terület az East Asiatic Co. Ltd. tulajdonába került, amely a legfőbb szentély kivételével elbontotta a romos épületeket. A szobor új templomát Bangkok kínai városrészében építették fel 1954-ben, majd 1955-ben helyezték el itt, és ekkor  fedezték fel, hogy a megrepedt gipszborítás alatt valójában egy tömör aranyszobor rejtőzik.

5

4

1

Golden Buddha at Wat Traimit


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!