A leghosszabb nevű városok a világon

Íme a Top 5 leghosszabbNem okozott gondot a meteorológusnak az 58 betűből álló walesi városka kiejtése. városnév a világon.

5. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Betűk száma: 58

A wales-i faluViganella - a falu, ahol egy óriástükörrel biztosítják a napfényt. helyezését néhányan megkérdőjelezik, mivel eredetileg a hivatalos okiratokban csak az első 20 betű szerepelt. A hosszú elnevezést valószínűleg egy helyi művészember adta tréfából a településnek, ami később rajta ragadt. A helyiek leggyakrabban a Llanfair rövidítést használják.

Jelentése a következő: “Szent Mária temploma a fehér mogyoróbokor völgyében, a Vörös-barlangKétéves várólista van a világ legnagyobb barlangjába. közei Szent Tasziló templomElőbukkant a víz alól egy régi templom Mexikóban. sebes örvényének tövében”

Leghosszabb városnevek

4. El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los AngelesÜvegcsúszda nyílik egy Los Angeles-i felhőkarcoló tetején. del Río de la Porciúncla

Betűk száma: 62

Az negyedik helyezett Los Angeles teljes spanyol neve. Los Angelesről kevesen tudják, hogy eredeti spanyol neve 62 betűből áll. Mindenesetre az L.A. rövidítés jóval egyszerűbb.

Jelentése: “Asszonyunknak, az angyalok királynőjének városa a Porciúncla folyóA világ leghatalmasabb látnivalói. n”

Leghosszabb városnevek

3. Gorsafawddachaidraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion

Betűk száma:67

A 3. helyezett is Wales-ben található. A helyi gőzvasútSzent fa az út közepén. üzemeltetője eszelte ki a kacifántos elnevezést, azzal a szándékkal, hogy a városNew York Top 10 látnivaló. leelőzze walesi vetélytársát, és népszerűsítse a települést. A kacifántos városnév meghozta a kívánt sikert. Turisták ezrei látogattak a településNem okozott gondot a meteorológusnak az 58 betűből álló walesi városka kiejtése. vasútállomásához, hogy megnézzék és lefényképezzék az impozáns hosszúságú névtáblát. A népszerű városnév ellenére, 2007-ben, a városvezetés visszaváltott a eredeti Golf Halt nevet, bár a régi név is szerepel kisebb betűvel az új alatt.

Jelentése: “A Mawddach állomás és annak sárkányfoga az Észak-Penrhyn útja mentén, a Cardigan öböl aranypartján”

Leghosszabb városnevek

2. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipuka- kapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu

Betűk száma: 85

A második helyezett az új-zélandi 305 méteres kis hegyRwenzori-hegység - Afrika leglátványosabb hegylánca. maori neve. A névtáblákon is ez a hosszú név szerepel, a helyiek leggyakrabban csak Tamatea-nak hívják az itt található települést. A Guinness RekordokBizarr rekord - 1952 óta nem vágta le körmeit a bal kezén egy indiai férfi. Könyvébe is bekerült. Még érdekesebb lehet a jelentését olvasva, hogy vajon milyen legendaSzent László legendáját ábrázoló falképre bukkantak egy középkori erdélyi templomban. állhat az elnevezés mögött, de erre vonatkozóan sajnos nem maradtak fenn információk.

Jelentése: “A hely, ahol Tamatea a nagytérdű ember, aki hegyeket mozgatott fel-alá és nyelt el, aki földfalóként ismert, amott fuvoláján játszott szerelmének”

Leghosszabb városnevek

1. Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit

Betűk száma: 168

A leghosszabb városnév a világon egyszerűbben is kiejthető, ugyanis ez a város nem más, mint BangkokA bangkoki Wat Samphran templom. . Ez a 168 betűből álló elnevezés ThaiföldA bangkoki Wat Samphran templom. fővárosának hivatalos irodalmi neve. A helyiek Krung Thep-re, vagyis Angyalok városára rövidítik.

Így ejtik ki a város nevét a helyiek: itt meghallgathatod.

Jelentése: “Az angyalok városa, a nagyszerű város, az örök ékszerváros, Indra istenség legyőzhetetlen városa, a világ kilenc drágakövével megadományozott nagy fővárosa, a boldog város, amely dúskál hatalmas királyi palotájában, amely hasonlatos a mennyei lakhelyhez, ahonnan a testet öltött isten uralkodik, az Indra által adományozott és Visnukarn által megépített város”

Leghosszabb városnevek

Leghosszabb városnevek


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!