A Kilimandzsáró meghódítása lábak nélkül

Kilimanjaro

A kanadai Spencer Westnek egy genetikai betegségA legkülönösebb rendellenességekben szenvedő emberek. miatt amputálták mindkét lábát. Bár a végtagját elvesztette, a hite, kitartása megmaradt, és nemrég megvalósította élete egyik legnagyobb álmát. Spencer hét nap alatt jutott fel AfrikaA világ legkisebb kaméleonját találták Madagaszkáron. legmagasabb hegycsúcsára, az ötezer méternél magasabban fekvő Kilimandzsáró tetejére. Teljesítményét tovább fokozza az a tény, hogy az utat kézen mászva tette meg.

Spencer West

A férfi ugyanis genetikai rendellenességgel született, és ötéves korában le kellett amputálni mind a két lábát. Az orvosok lélekben felkészítették az akkor még gyerekArdi Rizal - az indonéz kisfiú, aki 2 évesen 40 szál cigarettát szívott. Spencert, hogy sosem fog teljes életet élni, és nem lesz egyenrangú tagja a társadalomnak. Mint mondta, Afrika legmagasabb csúcsát nemcsak azért mászta meg, hogy próbára tegye magát, hanem azért is, hogy példát mutasson, és az akadályoknak, az élet nehézségeinek a leküzdésére buzdítsa az embereket.

Hétnapos útja során több mint 470 ezer dollárnyi adományE-book olvasót ajándékozott a hajléktalannak egy fiatalember. gyűlt össze az afrikai gyerekekSupatra Sasuphan - a legszőrösebb lány a világon. megsegítésére.

Spencer West

A 31 esztendős férfi rácáfolt az orvosok kijelentésére. Így is boldog, és nemrég véghez vitte élete legnagyobb álmát: felmászott a hegyRwenzori-hegység - Afrika leglátványosabb hegylánca. csúcsára. West egy éven át edzette a karját, hogy meg tudja tenni a hétnapos utat.

Könnyek szöktek a szemembe, amikor felértem a csúcsra. Nem tudom szavakba önteni, mennyire csodálatos érzés volt, amikor ott fent voltam. Nem hittem el, hogy ez velem történik. A tenyerem vérzett, megannyi vízhólyag éktelenkedett rajta, halálosan fáradt és iszonyatosan szomjas voltam, de eszméletlenül boldog – mondta Spencer, miután elérte célját.

Nem csak magam miatt másztam meg a KilimandzsáróA Kilimandzsárón találtak rá Afrika legmagasabb fájára. t, meg akartam mutatni a hozzám hasonlóknak, hogy nincs lehetetlen. Még az ilyen emberekSzívmelengető videó - így reagáltak az emberek, amikor szépnek nevezték őket. is képesek bámulatos dolgokra, mint mi – tette hozzá Spencer West.

Spencer West

Spencer West

Spencer West


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!