A híres Fabergé tojások

Cimkék: , , ,

A műkincsnek számító tojásokat III. Sándor orosz cárExhumálták az utolsó orosz cár és felesége maradványait. megrendelésére tervezte Peter Carl Fabergé, az OroszországBoldog Vazul-székesegyház . ban élő francia származású aranyműves. Sándor cár a legfontosabb ortodox ünnepen különlegesGreen village - környezetbarát bambuszházak Balin. ajándékkal akart kedveskedni feleségének, így arra kérte fel a mestert: készítsen olyan ajándékot, amely egyszerre húsvéti és meglepetés is. A legendás Fabergé tojások első darabját 1885-ben alkotta meg A tojás tömör aranyból készült, amit finom, fehér zománcréteg fedett, hogy egy tojásra hasonlítson. A tojás belsejében egy miniatűr tyúkot helyezett el, amely nyitáskor felfedte a cári korona szintén miniatűr mását. Fabergé ezáltal olyan egyedülálló ékszerdobozkát készített, hogy azt követően minden évben tőle rendelt az udvar ilyen húsvéti „tojásokat”.
Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Néhány év múltán hivatalos cári ékszerésszé nevezték ki, s a vállalkozás minden költéségét állami pénzből finanszírozták. Egy-egy tojás elkészítése gyakran egy évig is eltartott. A cár kikötése csupán annyi volt, hogy minden tojás más-más meglepetést tartalmazzon. Az évek múlásával a tojások formavilága egyre bonyolultabbá vált, már gyémántot, ezüstöt, aranyt, rubint, smaragdot és egyéb nemes anyagokat használtak fel készítésükhöz. A Fabergé műhely elsődleges munkája ez volt. 1917-ben a családi vállalkozást államosították, s a Fabergé család elmenekült Pétervárról. 1920-ban érkeztek meg Svájcba, ahol Carl Fabergé még abban az évben elhunyt. Összesen 71 ilyen különleges tojásról tudunk, de csak 62 vészelte át a történelem viharait.

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Faberge tojás

Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is!


Látogatók egyéb keresései erre a cikkre:

Thanks for rating this! Now tell the world how you feel via Twitter.
Mit gondolsz erről a cikkről vagy a tartalmáról?
 • Nem tetszik
 • Érdekes
 • Gyönyörű
 • Elképesztő
 • Tetszik
 • Átlagos

Szólj hozzá a cikkhez!

11 thoughts on “A híres Fabergé tojások

 1. A kedvenc gyerekkori mesémben is ezek a tojások voltak… Ezeket a képeket nézve eszembe jutott a gyerekkorom qwq

 2. Fura milyen gyarló az ember nem?
  Az alattvalói meg közben éheztek :)
  Persze engem sem hat meg az Afrikaiak helyzete O.o , de azoknak nem is én vagyok a Cára.

 3. Ha a cárjuk lennél, nagy dolgot tehetnél értük. Így kis dolgot tehetsz :-)

 4. Ádám Csaba Igen az~ :3 Bár nem a disney változat….. Azt nem szeretem….

 5. Ádám Csaba Igen, ez a Disney, de nem szeretem mert ez egy olyan feldolgozás ami nem is azt dolgozza fel amit kéne, csak egy teoriát mi szerint, a Romanov család leánya túl élte a merényletet. És maga a merénylet nem is így történt. Elfogták Anasztáziát, nem sikerült elmenekülnie mint ebben a feldolgozásban. Én ezen a feldolgozáson nőtem fel: http://s3.images.www.tvn.hu/2007/03/15/21/57/www.tvn.hu_b4213fd6ffe733a4063067ef593fcc94.jpg Ez magát az akkori esemény előzményeit és magát a merényletet dolgozza fel és egy teoriával fejezi be. Itt is túléli a merényletet, csak a történelmi esemény szerint el is fogják a családjával együtt. Mindenkinek nagyon ajánlom 😀 Kicsit régebbi mint a disney és ez a rajzoláson is látszik, de szerintem erőteljesen le is körözi történetileg :3

 6. Bognár Gabriella Csak szólok, hogy amit te Disney-nek gondolsz, az nem Disney, mindenki azt hiszi, hogy az, pedig ha megnézed az elejét, nem jön elő a kastélyos logo…a másik pedig, hogy mind a két mese 97-ben készült :)

 7. Kaptam ajándékba,egy Fabergé tojást ólom kristályból van ,és Swarovski kövekkel van díszitve.Ez kis ékszer tartó,nagyon szép !Kedves emlék!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>