A hawaii lávafolyam elérte az óceánt – újabb veszélyekre figyelmeztetnek a szakemberek

A HawaiiNyolc hónapos Mars-szimulációt tartottak a Mauna Loa hegyen. Nagy SzigetPálmalevelek mentettek meg három hajótöröttet. én kitört vulkánMegoldották a szupervulkánok egyik nagy rejtélyét. lávafolyama elérte a Csendes-óceánt, szakemberek veszélyesElképesztő méreteket ölt a világ legnagyobb algavirágzása. sósav kialakulására figyelmeztetnek. A KilaueaLakóházak mellett tör fel a vulkáni láva Hawaiin. tűzhányMosolyogva tört ki a Kilauea vulkán. ó aktivitása nem csökken, és a Hawaii Vulkáni Obszervatórium (HVO) szakemberei szerint egyre nagyobb mértékben lövell ki kén-dioxidot. A lávaLakóházat pusztított el a Kilauea vulkánból kifolyó láva Hawaii-on. elpusztította és leégette az útjába kerülő házakat és növényzetet, és miután elérte és használhatatlanná tette az egyik fontos országutat, immár folyamatosan ömlik az óceánba.

Forrás: USGS

A HVO szakemberei szerint a magmaMegoldották a szupervulkánok egyik nagy rejtélyét. és a víz találkozásakor sósav keletkezik, és károsíthatja a tüdőt, a szemet, valamint bőrirritációt okozhat. Ezért arra figyelmeztettek, hogy aki a kötelezően elrendelt kiürítés ellenére is a környékre merészkedne, annak komoly egészségHeti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele. ügyi kockázatokkal kell számolnia.

Forrás: USGS

A hawaii parti őrség biztonsági zónát húzott a lávafolyamLátványos felvétel a Kilauea vulkán hömpölygő lávafolyamáról. és az óceán találkozási pontja köré. Az intézkedés értelmében a láva óceánba ömlésének helyszínét 300 méteren belül nem szabad megközelíteni. John Bannon, a parti őrség helyettes vezetője leszögezte: aki ezen a körön belülre merészkedik, nem csupán súlyos sérüléseket szerezhet, hanem vakmerősége halHamarosan annyi műanyag szemét lesz a Földközi-tengerben, mint hal. állal is járhat.

Óvatosságra és gázmaszkok használatára intették a tűzhányóMegoldották a szupervulkánok egyik nagy rejtélyét. hoz viszonylag közel élő helybélieket is. A vulkán ugyanis megháromszorozta kén-dioxid-kibocsátását.
A Kilauea ezen a hétvégén kétszer is földrengéssel járó nagy kitörést produkált. A geológusok az első alkalommal 4,9, másodszorra pedig 5-ös erősségű földrengést mértek. Május 3. óta, amióta a tűzhányó ismét aktív, 2250 kisebb vagy nagyobb földmozgást mértek a Nagy Szigeten és környékén.Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!