A festői szépségű Huron-tó

A Huron-tó egyike az észak-amerikai Nagy-tavakTöbb ezer hajóroncs hever az észak-amerikai Nagy-tavakban. nak, ez a festői látványt nyújtó tó – amely a második legnagyobbHárom-szurdok-gát, a világ legnagyobb erőműve. az öt közül- a kanadai OntarioAz ezer-sziget tava. és az USACrater Lake - az Egyesült Államok legmélyebb és legtisztább tava. -beli Michigan között található.

Huron-tó

A Nagy-tavakTórendszer a Szahara-sivatagban. öt tagja: Felső-tó, Huron-tó, Michigan-tó, Erie-tó, Ontario-tó.

A tó francia felfedezőitől kapta a nevét, a térségben akkor elsősorban huron indiánok laktak, róluk nevezték el a tavat. Az Újvilág meghódításának korában a Nagy-tavak környékének birtoklásáért nagy küzdelmet folytatott a két nagy birodalom, AngliaA londoni Kristály a világ egyik "legzöldebb" épülete. és FranciaországAz "évszázad árapálya" a Mont-Saint-Michel-öbölben. , ám végül a brit csapatok 1763-ban elfoglalták a területet és a többi –angol fennhatóság alá tartozó- észak-amerikai gyarmathoz csatolták.

Huron-tó

A Huron-tó 332 kilométer hosszú és legnagyobb szélessége 245 kilométer, felszíni területe 59.596 km2 és ezzel bolygónkon a harmadik legnagyobb édesvízi tó. A vízA világ legtisztább tavai. és a szél ereje az idők során különleges alakura formálta a partTenerife - az örök tavasz szigete. menti sziklákat, ezek a különleges sziklaképződmények emlékezetes élményt nyújtanak az odalátogatóknak. A Nagy-tavak körüli élet és a hajóA Shell a világ legnagyobb hajóját építi. forgalom amúgy is megélénkült, amikor 1959-ben átadták a Szent Lőrinc csatornát (Szent Lőrinc-víziutat), valamint az úgynevezett Nagy-tavak csatornarendszert, ennek segítségével ugyanis a nagy óceánjárók eljuthattak a tavak partjai mentén lévő városokba. Napjainkban is a Nagy-tavakon figyelhető meg a világ egyik legnagyobb hajóforgalma.

Huron-tó

Sajnos azonban az évtizedek óta növekvő forgalom súlyosan környezet szennyező, de remélhetőleg a jövőben is sikerül majd megőrizni a környék szépségét és generációk múlva is zavartalanul látogatható lesz ez az elbűvölő vidék. Ám nemcsak turisztikai szempontból fontos a Nagy-tavak vízminőségének védelme, hanem az értékes édesvíz készlet miatt is több figyelmet érdemelne a térség.

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó

Huron-tó


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!