Válogatás a Sony World Photography Awards 2015 legszebb képeiből

A Sony World Photography Award egyike a világ legnagyobb és legelismertebb versenyeinek – látva az idei jelentkezők munkáinak színvonalát, ez nem is csoda. A megmérettetést először 2008-ban rendezték meg, sikere azóta is töretlen. Három fő kategóriában lehet benevezni: nyílt, fiatalok és profik. Több ezer nevezés érkezett a megadott kategóriákba, amiből most 18-at tekinthetónk meg a Nyílt kategóriából.

1. Orangután az esőben: “Éppen orángutánokat fényképeztem Balin, amikor eleredt az eső, és észrevettem, hogy egyikük esernyőként a feje felé tartja egy banánfának a levelét.”

Sony World Photo 2014

Andrew Suryono

2. Holi: “A hagyomány szerint a hinduk élénk színekkel dobálják meg egymást a Lathmar Holi Fesztiválon, így ünneplik a tavasz kezdetét. Ekkor a hindu brahmanok is talpig színben énekelnek és mondják imáikat.”

Sony World Photo 2014

Ioulia Chvetsova

3. Időtlen szeretet: “Fina, a lányom kezdetben nagyon félt a macskáktól. Egyszer azonban elhatároztuk, hogy örökbe fogadunk két kiscicát. Szerettük volna, ha megtanulja, hogy kell a macskákkal együtt élni, hogy kell gondozni, tisztelni őket. Sikerrel jártunk: 7 hónap telt el, Fina és az állatok pedig elválaszthatatlanok lettek. A képen Leon, az egyik kedvenc látható és az az időtlen szeretet, ami közte és a lányom között van.”

Sony World Photo 2014

Arief Siswandhono

4. Közelharc: “Ez az a pillanat, amikor a romániai YAK csapata megbontotta a Bukaresti Nemzetközi Légibemutató egyik alakzatát. Úgy tűnt, mintha egymásra vadásznának.”

Sony World Photo 2014

Cioplea Vlad

5. Sivatagi hajnal: “Harminc perccel napfelkelte után tűnt fel az égen ez a hőlégballon; úgy tűnt, megkezdte a leszállást egy tevefarm fölött.”

Sony World Photo 2014

Gareth Lowndes

6. Vacsora: “A képen két Kermode-baribál látható: az állatok a medvefélék családjába tartózó fekete medvék egyik alfaját képviselik, és ritkábbak, mint a pandák.”

Sony World Photo 2014

Kyle Breckenridge

7. A királypingvinek között: “Gyönyörű, méltóságteljes és vicces állatok. Azért örökítettem meg őket, hogy megmutassam, még a világvégén is hihetetlenül színes a bolygónk.”

Sony World Photo 2014

Lisa Vaz

8. Reggeli rituálé

“A képen látható férfi megmossa a lábát, mielőtt belelép a Gangeszbe, az indiaiak szent folyójába.”

Sony World Photo 2014

Nick Ng

9. Az idő árnyéka

“Vietnám fővárosának, Hanoinak az öreg tanítója.”

Sony World Photo 2014

Bao Vu

10. Blaak

“Az úgynevezett kockaházak remek példái a modern építészetnek Hollandiában. 38 kockából álló absztrakt épületegyüttesek, tervezőjük, Piet Blom olyan komplexumokat szeretett volna létrehozni, amik több funkciót is ellátnak és szinte önálló településként is működhetnek.”

Sony World Photo 2014

Cor Boers

11. A reggel erőteljes érintése

“A képen egy hindu szerzetes látható, aki éppen egy mangókertben sétál egy téli reggelen.”

Sony World Photo 2014

Jubair Bin

12. Lépésről-lépésre

“Egy lépcső Berlinben, amely pontosan az egyszerűségétől, letisztultságától nagyszerű.”

Sony World Photo 2014

Ralf Wendrich

13. Egy reggeli órán

“Egy fehér jávorszarvas áll a reggeli ködben az Eifer Nemzeti Parkban, Németországban. Az ember nem mer mozdulni – inkább csak nézi elragadtatottan.”

Sony World Photo 2014

Georg May

14. Egy hamer férfi

“A hamer törzs egyik tagja fát gyűjt a kerítés építéséhez.”

Sony World Photo 2014

Diego Arroyo

15. Szia…ki vagy te?

“Egy kékcinege éppen a tükörképét nézegeti a vízben.”

Sony World Photo 2014

Georg May

16. Nehéz idők ezek egy álmodozónak

“Egy nő, aki rengeteg toll között lebeg.”

Sony World Photo 2014

Ahmad Zikri Mohamad Zuki

17. Egy ősi gleccser maradványa

“A képet a Denali Nemzeti Park és Vadrezervátumban lőttem, amely Alaszka középső részén található, területe 24 585 km². Látványosságai közül kiemelkedik Észak-Amerika legmagasabb hegye, a Mount McKinley. Amik egykor gleccserek voltak, azok ma fehér és kék sziklák, amiket ősszel a vörös, sárga, narancs és zöld tundra vidéke színez különlegesre.”

Sony World Photo 2014

Miquel Ángel Artús Illana

18. Beborítva

“A fotók többségén az emberek arca szerepel. Ha azonban az el van fedve, akkor végre teljes valójában láthatjuk a mozdulatokat, a pozíciókat és elgondolkodhatunk azon, milyen kifejezés fog ülni az arcon, amikor végre láthatóvá válik.”

Sony World Photo 2014

Courtney Colantonio-Ray

Forrás:PN

Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!