Szokatlan látvány – állatok szőr és toll nélkül

A következő képeken látható állatokat dús szőrzettel vagy tollazattal szoktuk meg, ezért rendkívül furcsán festenek csupaszon. Sokan közülük valamilyen rendellenesség vagy betegség miatt vesztették el szőrüket vagy tollukat, de olyan újszülött állatokat is láthatunk, akiknek még nem nőtt ki a bundája.

Andoki medve

2009-ben a lipcsei állatkert két nőstény andoki medvéje szinte teljesen elveszítette a szőrét. Dolores és Lolita minden előzmény nélkül, hirtelen hullatták ki a szőrüket. A csupasz medvék a bundájuk nélkül igencsak fáztak a hidegben, emellett a napon könnyen leégett a bőrük. Szakértők szerint azért hullott ki a szőrük, mert mert nem megfelelő táplálékot ettek.

Állatok szőr nélkül

Csimpánz

Ez a csimpánz betegsége miatt lett teljesen csupasz. Szerencsére társai nem közösítették ki szokatlan külseje miatt.

Állatok szőr nélkül

Mosómedve

Kanadában él Gizmo, a mosómedve, aki nagyon fázik a nagy hidegben. A szakértők megvizsgálták és arra jutottak, hogy  hormonok a felelősek csupaszságért.

Állatok szőr nélkül

Nyuszi

Mint minden nyúl Teddy is csupaszon született, azonban később se nőtt túl dús bundája.

Állatok szőr nélkül

Pávián

Zimbabwe területén él ez a teljesen kopasz pávián. Szakértők úgy gondolják, hogy egy betegség okozta a szőrtelenségét.

Állatok szőr nélkül

Papagáj

Állatok szőr nélkül

Pingvin

Ezt a kis pingvint a szülei elutasították de egy egy állatkert befogadta, ahol később kinőtt a tolla is.

Állatok szőr nélkül

Tengerimalac

Állatok szőr nélkül

Bébi földi malac

Állatok szőr nélkül

Kenguru

Ezt a kis kengurut az anyja elhagyta a születése után, szerencsére megtalálták és egy német állatkertben otthonra talált.

Állatok szőr nélkül

Vombat

Így néz ki egy vombat bébi, mielőtt kinőne a szőre. A vombatok egyébként tág üregeket, és hosszú folyosókat ásnak, a nappalt ezekben töltik. Csak az est beállta után bújnak elő odújukból. Egy vombatot igen nehéz szándékától eltéríteni. Ha akadály kerül elébe, azon fáradságot és időt nem kímélve hatol át.

Állatok szőr nélkül

és aki mindig csupasz…

A csupasz földikutya (vagy csupasz turkáló,  vagy csupasz vakondpatkány) kizárólag Afrika száraz éghajlatú „szarvában”, azaz Délkelet-Etiópiában, Kenya keleti részén és csaknem egész Szomáliában él. Mivel a föld alatt él, biztonságban van a külső behatásokkal szemben. Legfőbb természetes ellenségei a kígyók.

csupasz-foldikutya


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!