Ritka tengeri élőlényeket tartott ketrecekbe zárva, kikötözve egy indonéz halász

Ketrecbe zárva tartott egy indonéz halász két dugongot (egy nőstényt és borját), hogy pénzért mutogassa az állatokat a turistáknak. A megdöbbentő kegyetlenséggel akkor szembesült Delon Lim amikor a távoli Kokoya szigeténél búvárkodott. A férfi és barátai rendkívül megdöbbentek amikor meglátták az apró ketrecekben fogva tartott tengeri élőlényeket, amelyek egyébként védelem alatt állnak, mivel a kihalás veszélye fenyegeti őket. Az anyaállatot a halász ráadásul még ki is kötötte az összeeszkábált ketrecben, és a vastag kötél mély sebeket vágott a testébe.

Dugongok ketrecbe zárva

A búvárok nem tudták kideríteni, hogy pontosan mióta tartotta fogva a férfi a veszélyeztetett állatok, de a kikötött dugong sebi alapján úgy vélik, hogy már több hete be voltak zárva. A búvárok fizettek a halásznak, hogy lemerülhessenek az állatokhoz, azért, hogy képeket és videókat is készítsenek róluk, amelyeket aztán bizonyítékként mutathatnak be. A búvárok természetesen megpróbálták meggyőzni a halászt, hogy engedje szabadon a szenvedő állatokat, és habár a férfi megígérte, hogy elengedi őket, a búvárok szinte biztosak voltak benne, hogy ez ne fog megtörténni. A ketrecbe zárt állatokról készült felvételeket azonnal feltöltötték számos közösségi oldalra, amint elhagyták a szigetet. A felvételek néhány óra alatt eljutottak a természetvédelmi hatósághoz is, amelynek munkatársai kapcsolatba léptek a turistákkal, hogy pontosan meg tudják határozni, hogy hol találják meg a fogva tartott állatokat, majd ezt követően azonnal akcióba is léptek. Másnap megtalálták a dugongokat és kiszabadították őket a borzalmas fogságból.

Dugongok ketrecbe zárva

Dugongok ketrecbe zárva

Dugongok ketrecbe zárva

VIDEÓ:

A dugong

A dugong (Dugong dugon) a tengeritehenek rendjébe, ezen belül a dugongfélék családjába tartozó faj. A Dugong emlősnem egyetlen faja. A dugong hazája Kelet-Afrika, Ázsia, Ausztrália és Új-Guinea trópusi partvidéke. Állománya mára erősen lecsökkent. Az állat hossza 3-4 méter, testtömege 250-900 kilogramm között mozog. A test bálnaszerű, áramvonalas és a pofa környékét leszámítva túlnyomórészt szőrtelen. Vastag, szívós bőrének színe a szürkéskéktől a barnáig terjedhet. Feje nagy, a pofája hosszúkás és hasított, rálóg az alsó ajkakra. Az elülső végtagjai kerekdedek, evezőszerűek és nincsenek rajtuk körmök, mint a manátuszoknak. A dugong magányosan, olykor kisebb csordákban él. Tápláléka főként tengeri fűből áll. Akár 55 évig is élhet. Az ivarérettség elérését a hímnél nem ismerik, de a nőstény 8-10 évesen éri el. A nőstény 5-6 évenként hoz világra egy utódot. A vemhesség egy évig tart és az újszülött dugong 150 kilogrammot nyom.

Dugongok ketrecbe zárva
Fotó: Wikipedia/Julien Willem


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!