Nyolc év után került elő a hajó, amivel egy tinédzser akarta körbevitorlázni a Földet

Az Indiai-óceánon való nyolc évnyi hányódás után megtalálták a dél-ausztráliai partoknál azt a hajót, amellyel annak idején egy amerikai tinédzser akarta körbevitorlázni a Földet.

A Wild Eyes elnevezésű, 12 méter hosszú jachtot először szilveszter napján pillantották meg egy repülőgépről a dél-ausztráliai népszerű idegenforgalmi célpont, a Kenguru-sziget közelében. A hatóságok szerdán azonosították a felborult hajót, amelyet az évek során teljesen beborítottak a kagylók.

Nearly a decade ago, Abby Sunderland attempted to become the youngest person to solo-sail around the world.

Közzétette: BBC News – 2019. január 2., szerda

A jachttal 2010-ben az akkor mindössze 16 éves amerikai Abby Sunderland indult útnak, aki a legfiatalabbként akart rekordot beállítani a Föld egyedül, segítség nélküli körülvitorlázásában. A kamaszt az Indiai-óceán közepéről, az afrikai és ausztrál partoktól egyaránt 3220 kilométeres távolságra kellett kimenteni egy vihar után, amely tönkretette a hajóját.

Sunderland az ausztrál médiának adott nyilatkozatában elmondta, hogy hajója előkerülése sok jó és rossz emléket ébresztett fel benne, de örül, hogy újra láthatta, s hozzátette, hogy a Wild Eyes eléggé lerobbant, de ez várható is volt ennyi idő után.

Forrás: South Australia Police

A lány Kaliforniából indult útnak, de több alkalommal is megállásra kényszerült különböző technikai problémák miatt. Öt hónapi vitorlázás után kilencméteres hullámok vetettek véget expedíciójának az Indiai-óceánon. Vészjelzését követően egy Perthből induló repülőgép pillantotta meg a hajót, és vette fel a lánnyal a kapcsolatot. Végül egy francia hajó mentette ki és vitte el a Madagaszkár melletti Réunion-szigetre. A rekordot még abban az évben egy ausztrál tinédzser, a 16 éves Jessica Watson állította be.


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!


Ha érdekesnek találod a cikket,
oszd meg ismerőseiddel is!